Încep lucrările pentru consolidarea și restaurarea “Galeriei Bătrânelor Doamne”, din Sighișoara. Reprezentanții municipalității au predat miercuri constructorului amplasamentul pentru lucrările la acest obiectiv.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit Primăriei Sighișoara, firma care va realiza restaurarea are experiență în lucrări de intervenții la monumente istorice, constructorul având în portofoliu lucrările de reabilitare a turnurilor și zidurilor de fortificație medievală la Cetatea Mediaș.

Firma are la dispoziție șase luni pentru finalizarea lucrărilor la Sighișoara.

“De la construire, în perioada datată a sec. XIV-lea, și până în prezent, în lipsa unor lucrări de întreținere sau reparații, această galerie a avut de suferit, fiind afectată în special structura de lemn și zidăria de piatră, cu pericol de prăbușire în partea inferioară. Predarea amplasamentului executantului pentru realizarea lucrărilor la ″Galeria Bătrânelor Doamne‶ este o etapă importantă, precum întregul proiect de restaurare a Cetății. Lucrările de consolidare și refacere a ansamblului se vor realiza cu respectarea tipului de materiale și a aspectului inițial al Galeriei. Sper ca în maxim șase luni să putem reda în circuitul turistic acest obiectiv important – ″Galeria Bătrânelor Doamne‶ de la urcarea în Cetate“, a declarat primarul Sighișoarei, Ovidiu Mălăncrăvean.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania