fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăISTORII TRANSILVANE“Galeria Bătrânelor Doamne” din Sighișoara, consolidată și restaurată

“Galeria Bătrânelor Doamne” din Sighișoara, consolidată și restaurată

Publicat în

spot_img
spot_img

Încep lucrările pentru consolidarea și restaurarea “Galeriei Bătrânelor Doamne”, din Sighișoara. Reprezentanții municipalității au predat miercuri constructorului amplasamentul pentru lucrările la acest obiectiv.

Potrivit Primăriei Sighișoara, firma care va realiza restaurarea are experiență în lucrări de intervenții la monumente istorice, constructorul având în portofoliu lucrările de reabilitare a turnurilor și zidurilor de fortificație medievală la Cetatea Mediaș.

Firma are la dispoziție șase luni pentru finalizarea lucrărilor la Sighișoara.

“De la construire, în perioada datată a sec. XIV-lea, și până în prezent, în lipsa unor lucrări de întreținere sau reparații, această galerie a avut de suferit, fiind afectată în special structura de lemn și zidăria de piatră, cu pericol de prăbușire în partea inferioară. Predarea amplasamentului executantului pentru realizarea lucrărilor la ″Galeria Bătrânelor Doamne‶ este o etapă importantă, precum întregul proiect de restaurare a Cetății. Lucrările de consolidare și refacere a ansamblului se vor realiza cu respectarea tipului de materiale și a aspectului inițial al Galeriei. Sper ca în maxim șase luni să putem reda în circuitul turistic acest obiectiv important – ″Galeria Bătrânelor Doamne‶ de la urcarea în Cetate“, a declarat primarul Sighișoarei, Ovidiu Mălăncrăvean.

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel

Mihai Eminescu Trust lansează campania de incluziune socială ”In-clus. Ex-clus. Când o silabă schimbă destine.”

Fundația Mihai Eminescu Trust (MET) prin proiectul său derulat în satul Archita, „ȘURA – Laborator de experimentare și implicare civică incluzivă”, lansează campania de incluziune socială „In-clus. Ex-clus. Când o silabă schimbă destine.” Aceasta se desfășoară în perioada 20 – 29 noiembrie 2023, pe paginile de social media ale Fundației