Plaja de la Ghioroc, din județul Arad, adesea numită și ”Litoralul Vestului”, este pregătită pentru sezonul estival, chiar dacă este încă neclar care vor fi posibilitățile de mişcare liberă a oamenilor în următoarea perioadă. Lacul Ghioroc are o nuanţă turcoaz, îmbiind pe oricine să vină la scaldă.

Palmierii au fost reaşezaţi pe plajă, campingul a fost extins cu cinci noi căsuţe şi se lucrează la alte amenajări, iar plaja de nisip a fost extinsă cu peste 3.000 de metri pătraţi. Primăria Ghiroc continuă și lucrările de extindere a parcării cu 4.000 de metri pătraţi, astfel că de la 680 de locuri pentru maşini, locurile de parcare vor crește până la aproximativ 1.000. Pentru cei care vin din județele învecinate, merită știut că există un camping care are acum 48 de locuri.

Toboganul cu apă este deja pregătit, iar concesionarul pentru divertisment a mai cumpărat opt hidrobiciclete în formă de lebădă, astfel că vor fi 16, pe lângă bărcuţele cu vâsle. Acestea vor putea fi folosite pe toată suprafaţa de zece hectare a lacului. Totodată, Primăria poartă discuţii cu o firmă care ar urma să amenajeze un loc de joacă pe luciul apei.

Deschiderea sezonului la Ghioroc depinde exclusiv de deciziile care se iau la Bucureşti în contextul pandemiei. Este posibil ca abia din iunie să fie permis accesul, însă cu toate acestea administraţia locală crede că va fi un sezon cu mulţi turişti. La fel ca în anii anteriori, va exista o singură taxă, acea de parcare, de 10 lei.

Proiectul tranformării localităţii Ghioroc în staţiune de interes local este în proceduri birocratice la Ministerul Turismului.

Credit foto: Facebook Primăria Ghioroc

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania