fbpx
5.6 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ARAD”Litoralul Vestului”, pregătit să-i primească pe împătimiții de soare și distracție

”Litoralul Vestului”, pregătit să-i primească pe împătimiții de soare și distracție

Publicat în

spot_img
spot_img

Plaja de la Ghioroc, din județul Arad, adesea numită și ”Litoralul Vestului”, este pregătită pentru sezonul estival, chiar dacă este încă neclar care vor fi posibilitățile de mişcare liberă a oamenilor în următoarea perioadă. Lacul Ghioroc are o nuanţă turcoaz, îmbiind pe oricine să vină la scaldă.

Palmierii au fost reaşezaţi pe plajă, campingul a fost extins cu cinci noi căsuţe şi se lucrează la alte amenajări, iar plaja de nisip a fost extinsă cu peste 3.000 de metri pătraţi. Primăria Ghiroc continuă și lucrările de extindere a parcării cu 4.000 de metri pătraţi, astfel că de la 680 de locuri pentru maşini, locurile de parcare vor crește până la aproximativ 1.000. Pentru cei care vin din județele învecinate, merită știut că există un camping care are acum 48 de locuri.

Toboganul cu apă este deja pregătit, iar concesionarul pentru divertisment a mai cumpărat opt hidrobiciclete în formă de lebădă, astfel că vor fi 16, pe lângă bărcuţele cu vâsle. Acestea vor putea fi folosite pe toată suprafaţa de zece hectare a lacului. Totodată, Primăria poartă discuţii cu o firmă care ar urma să amenajeze un loc de joacă pe luciul apei.

Deschiderea sezonului la Ghioroc depinde exclusiv de deciziile care se iau la Bucureşti în contextul pandemiei. Este posibil ca abia din iunie să fie permis accesul, însă cu toate acestea administraţia locală crede că va fi un sezon cu mulţi turişti. La fel ca în anii anteriori, va exista o singură taxă, acea de parcare, de 10 lei.

Proiectul tranformării localităţii Ghioroc în staţiune de interes local este în proceduri birocratice la Ministerul Turismului.

Credit foto: Facebook Primăria Ghioroc

Redactia

Articole recente

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Festivalul ”Săptămâna Haferland” va avea loc între 8 şi 11 august, în zece sate din Ţara Ovăzului

Tema ediţiei din acest an a festivalului este "Istorie, tradiţie şi cultură. Ieri şi azi în Haferland".

Mai multe articole de același fel

Anchetă la Arad | Sunt verificate mai multe contracte ce ar fi fost atribuite fără licitaţie de Consiliul Judeţean

Procurorii arădeni au anunţat, vineri, că fac cercetări pentru abuz în serviciu în legătură cu mai multe contracte care ar fi fost atribuite de Consiliul Judeţean fără licitaţie publică, prin intermediul unor instituţii subordonate