Conducerea Primăriei Bistrița anunță că va propune în Consiliul Local al municipiului măsuri de susținere pentru antreprenori locali care administrează terase pe domeniul public.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Viceprimarul Cristian Nicolae va iniția în acest sens un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru reducerea chiriei pentru terasele tuturor agenților economici amplasate pe domeniul public al municipiului Bistrița, pentru toată perioada în care sunt impuse măsurile de distanțare socială.

“Industria HORECA a suferit enorm în această perioadă de criză în urma măsurilor luate prin instituirea stării de urgență. Urmează încă o perioadă economică dificilă, în care măsurile de distanțare socială vor continua. Operatorii economici nu pot folosi spațiul teraselor într-un mod eficient, ca urmare numărul clienților va fi mai mic și, clar, încasările vor fi mai slabe pentru ei. Consider că trebuie să fim alături de ei în aceste momente grele, merită susținuți pentru că ei sunt cei ce animă și dinamizează centrul istoric și alte zone ale orașului nostru. Mediul economic trebuie susținut de autoritățile locale cu măsuri concrete, pentru a ajuta la repornirea activităților economice afectate de pandemie”, susține viceprimarul.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania