Un șofer de autobuz din Timișoara a fost confirmat cu noul coronavirus. Bărbatul s-a simțit rău și a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș. Șoferul în vârstă de 53 de ani este primul angajat al societății de transport care are COVID-19.

Cei de la Societatea de Transport Public au refăcut traseul bărbatului, astfel au descoperit că între 20 și 30 aprilie el a condus un singur autobuz pe mai multe linii din oraș. Iar în 30 aprilie când s-a întors acasă, a mers cu mașina împreună cu un coleg de-al său. Acesta este în izolare la domiciliu acum și este considerat singurul contact direct al șoferului confirmat, cel puțin până în acest moment. Conducerea societatii spune ca nu exista riscul ca soferul sa fi transmis virusul calatorilor din autobuz, intrucat au fost luate mai multe masuri de protectie inca de la inceputul starii de urgenta.

„Este vorba despre un sofer de autobuz, are 53 de ani, a fost cofirmat azi cu COVID 19. Cu un singur coleg a intra in contact direct. Am sunat la DSP si mi-au dat definitia de caz pentru sindromul respirator acut cu noul coronavirus. Conform definitiilor de caz, un caz poate fi confirmat doar in conditiile in care persoana infectata s-a aflat in aceeasi incapere inchisa, timp de minim 15 minute si la o distanta mai mica de 2 metri. Soferul nu a stat mai mult de 15 minute si la o distanta mai mica de 2 metri decat cu un coleg, cu care a venit de acasa la serviciu, in masina personala, in data de 30 aprilie. Persoana cu care a venit la serviciu a fost introdusa in izolare”, a spus Nicolae Bitea, directorul STPT.

Șoferul de autobuz nu știe de unde a contactat virusul, dar cei de la DSP au început ancheta epidemiologică.

In plus, conducerea societatii spune ca nu exista riscul ca soferul sa fi transmis virusul calatorilor din autobuz, intrucat au fost luate mai multe masuri de protectie inca de la inceputul starii de urgenta.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania