Lucrările la construirea Sălii de Sport Polivalente din Oradea, cu o capacitate de 5000 de locuri, au avansat, stadiul lucrărilor executate până în acest moment fiind de 40%.

Sala de Sport Polivalentă se realizează pe amplasamentul fostei piețe de vechituri, lângă Aeroportul Oradea, vizavi de Cartierul Europa, între fostul tancodrom şi Era Shopping, pe str. Traian Blajovici nr. 24.

Potrivit Primăriei Oradea, atunci când va fi finalizată, Sala Polivalentă va putea găzdui diverse competiții interne (handbal, baschet, volei) dar și evenimente internaționale, congrese, concerte, expoziţii, târguri etc.

Municipalitatea a colaborat cu Compania Naţională de Investiţii pentru a demara construirea unei săli de sport polivalente în municipiul Oradea. Astfel, în septembrie 2016 a fost predat amplasamentul către CNI, iar în februarie 2018 s-a semnat contractul de lucrări între CNI și asocierea Construcții Erbașu S.A, Intergroup Engineering S.R.L, Delta ACM 93 S.R.L& Trameco S.A.

„Primăria Oradea contribuie cu o parte din banii necesari pentru construcția efectivă a sălii și de asemenea va suporta integral partea de conectare a sălii la ceea ce se află în jur: parcul din jurul sălii de sport, racordarea la utilități (apă, canalizare, termoficare, energie electrică), parcările aferente și drumurile de acces”, a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.

Prin urmare, din totalul sumei pentru acest obiectiv, de 27,6 milioane de euro, Primăria Oradea va asigura 5,2 milioane euro, reprezentând 19% din valoarea investiției.

Valoarea lucrărilor la construcția efectivă a Sălii Polivalente este conform contractului de 96.435.177,5 lei, respectiv 20,5 milioane euro.

Până acum au fost realizate fundațiile construcției și turnarea plăcii de beton de la parter și de la etaje, iar în prezent stadiul lucrărilor este următoarea:

Structura beton

– sala mare – planșeu parter 100%; planșeu etaj 1 – 85%; planșeu etaj 2 – 45%

– sala antrenament – s-au turnat grinzile peste parter

– gradene prefabricate tribună- executate în prop. de 95%

Șarpanta metalică – s-a livrat parțial confecția metalică în șantier; în perioada următoare va începe preasamblarea fermelor metalice și ulterior montajul lor.

Arhitectura

– Închideri perimetrale zidărie parter – 95%

– Compartimentări interioare gips carton parte – 90%

– Tâmplărie exterioară: ferestre parter – montat 100%; uși parter – executat 100%, montat 40%

Instalații – se lucrează la instalațiile termice, ventilații, desfumare, sanitare, electrice pe parter.

În ceea ce privește introducerea utilităților, realizarea acceselor, parcărilor și amenajărilor exterioare, este în lucru studiul de fezabilitate aferent acestora.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania