Castelul Corvinilor

Unul dintre cele mai impozante monumente medievale ale Transilvaniei, Castelul Corvinilor din Hunedoara continuă să ne stârnească curiozitatea și admirația, datorită aspectului său grandios, dar și prin intermediul poveștilor și legendelor țesute în jurul său.

Fostă reședință a lui Matia Corvin, strălucit rege al Ungariei, Castelul Corvinilor păstrează elemente remarcabile de arhitectură civilă și militară, fiind inclus în diverse topuri și publicații de profil din lume. Istoria acestui edificiu se întinde pe o perioadă îndelungată, fiind „îmbogățită” de o serie de legende care îi sporesc farmecul. Una dintre cele mai cunoscute este cea legată de alegerea blazonului familiei Corvineștilor, respectiv legenda corbului. Puteți citi această poveste aici, iar pe pagina oficială a monumentului, www.castelulcorvinilor.ro, puteți face un tur al acestuia și puteți afla mai multe legende și informații istorice.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.