Primăria Cluj-Napoca a implementat unul dintre proiectele eligibile din cadrul procesului de Bugetare Participativă solicitat de mulți clujeni, privind construirea unor locuri de parcare sigure, dedicate bicicletelor.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

În urma procedurii de licitație privind furnizarea și instalarea de adăposturi pentru biciclete în parkingurile Primăriei, a fost declarată câștigătoare societatea Sky Park Systems, care a finalizat lucrările în data de 5 mai.

Noile locuri de parcare pentru biciclete sunt dotate cu rasteluri mobile, sisteme de supraveghere video, sisteme de control pentru acces și închidere și au o capacitate de min. 48 locuri atât în parkingul Primăverii, cât și în parkingul Băișoara. De asemenea, proiectele de construcție pentru noile parkinguri din oraș (Primăverii nr. 8, Primăverii nr. 20 și Mogoșoaia nr. 9) au prevăzute astfel de adăposturi pentru biciclete.

Valoarea de realizare a lucrărilor este de 190.400 lei TVA inclus.  

“Direcția Primăriei Cluj-Napoca în ceea ce privește mobilitatea este una clară: promovarea și încurajarea utilizării în oraș a oricărui mijloc de transport nepoluant. Urmărim creșterea calității spațiului public pentru cei care aleg alternative la transportul cu mașina personală, pentru bicicliști și pietoni. Am verificat astăzi (joi – n. red.) parcarea din cartierul Mănăștur, unde am testat noul sistem pentru biciclete, care este unul simplu: cetățeanul are acces în adăpost pe bază de cartelă sau cod; rastelurile mobile pentru biciclete sunt acționate manual, cu minim de efort. Pentru siguranță, adăpostul este supravegheat video”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania