fbpx
6.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEFOTO / VIDEO. Aproape 100 de locuri moderne pentru biciclete, în parkingurile...

FOTO / VIDEO. Aproape 100 de locuri moderne pentru biciclete, în parkingurile Primăverii și Băișoara din Cluj-Napoca

Publicat în

spot_img
spot_img

Primăria Cluj-Napoca a implementat unul dintre proiectele eligibile din cadrul procesului de Bugetare Participativă solicitat de mulți clujeni, privind construirea unor locuri de parcare sigure, dedicate bicicletelor.

În urma procedurii de licitație privind furnizarea și instalarea de adăposturi pentru biciclete în parkingurile Primăriei, a fost declarată câștigătoare societatea Sky Park Systems, care a finalizat lucrările în data de 5 mai.

Noile locuri de parcare pentru biciclete sunt dotate cu rasteluri mobile, sisteme de supraveghere video, sisteme de control pentru acces și închidere și au o capacitate de min. 48 locuri atât în parkingul Primăverii, cât și în parkingul Băișoara. De asemenea, proiectele de construcție pentru noile parkinguri din oraș (Primăverii nr. 8, Primăverii nr. 20 și Mogoșoaia nr. 9) au prevăzute astfel de adăposturi pentru biciclete.

Valoarea de realizare a lucrărilor este de 190.400 lei TVA inclus.  

“Direcția Primăriei Cluj-Napoca în ceea ce privește mobilitatea este una clară: promovarea și încurajarea utilizării în oraș a oricărui mijloc de transport nepoluant. Urmărim creșterea calității spațiului public pentru cei care aleg alternative la transportul cu mașina personală, pentru bicicliști și pietoni. Am verificat astăzi (joi – n. red.) parcarea din cartierul Mănăștur, unde am testat noul sistem pentru biciclete, care este unul simplu: cetățeanul are acces în adăpost pe bază de cartelă sau cod; rastelurile mobile pentru biciclete sunt acționate manual, cu minim de efort. Pentru siguranță, adăpostul este supravegheat video”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Redactia

Articole recente

S-a lansat Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Brașov, un mediator în relația cu instituțiile statului pentru IMM-urile din județ

Lansarea PIMM Brașov a fost un eveniment mult așteptat de mediul de afaceri local, lucru dovedit de prezența într-un număr mare, mult peste așteptări, în sala conferințe din centrul Brașovului.

Sute de iubitori ai pedalării, înscriși la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge

Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Alin Nica i-a retras toate atribuţiile vicepreşedintelul CJ Timiş, Cristian Moş, după ce acesta a anunţat că va candida independent la Primăria Timişoara

Forţa Dreptei, partidul din care acum face parte Alin Nica, după ce a plecat de la PNL, partidul care l-a susţinut în funcţia de preşedinte al CJ Timiş, i-a solicitat demisia lui Moş.

Mai multe articole de același fel