Premierul Ludovic Orban a declarat joi că motivele pentru care se va permite părăsirea localității începând cu 15 mai nu sunt încă stabilite în forma finală, pentru că se evaluează riscul epidemiologic legat de fiecare tip de deplasare.

Potrivit premierului, decizia se va lua cel mai probabil în ultima zi a stării de urgență.

“Eu comunic deciziile atunci când ele vor fi luate. Suntem într-o analiză, există mai multe variante. Ceea ce a comunicat președintele este sigur. Dacă vor apărea și alte motive temeinice de părăsire a localității, evident ele vor fi incluse. Suntem într-o analiză a acestor motive de părăsire a localității. Când vom lua o decizie o vom anunța, iar această decizie va fi cuprinsă într-o hotărâre a Comitetului național pentru situații speciale de urgență după declararea stării de alertă”, a declarat Ludovic Orban, întrebat de presă cum comentează declarațiile contradictorii ale președintelui Iohannis și ale ministrului Vela referitoare la condițiile de deplasare în afara localității.

“Eu nu comentez ce spun colegii mei, eu aduc la cunoștința oamenilor decizii. Motivele pentru care se va permite părăsirea localității nu sunt încă stabilite în forma finală, pentru că evaluăm riscul epidemiologic legat de fiecare tip de deplasare. Decizia se va lua de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență după declararea stării de alertă. Decizia se va lua cel mai probabil în ultima zi în care ne vom afla în stare de urgență.”, a precizat premierul.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania