fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEPremierul Orban îl contrazice pe ministrul Vela: “Motivele pentru care se va...

Premierul Orban îl contrazice pe ministrul Vela: “Motivele pentru care se va permite părăsirea localității nu sunt încă stabilite în forma finală”

Publicat în

spot_img
spot_img

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că motivele pentru care se va permite părăsirea localității începând cu 15 mai nu sunt încă stabilite în forma finală, pentru că se evaluează riscul epidemiologic legat de fiecare tip de deplasare.

Potrivit premierului, decizia se va lua cel mai probabil în ultima zi a stării de urgență.

„Eu comunic deciziile atunci când ele vor fi luate. Suntem într-o analiză, există mai multe variante. Ceea ce a comunicat președintele este sigur. Dacă vor apărea și alte motive temeinice de părăsire a localității, evident ele vor fi incluse. Suntem într-o analiză a acestor motive de părăsire a localității. Când vom lua o decizie o vom anunța, iar această decizie va fi cuprinsă într-o hotărâre a Comitetului național pentru situații speciale de urgență după declararea stării de alertă”, a declarat Ludovic Orban, întrebat de presă cum comentează declarațiile contradictorii ale președintelui Iohannis și ale ministrului Vela referitoare la condițiile de deplasare în afara localității.

„Eu nu comentez ce spun colegii mei, eu aduc la cunoștința oamenilor decizii. Motivele pentru care se va permite părăsirea localității nu sunt încă stabilite în forma finală, pentru că evaluăm riscul epidemiologic legat de fiecare tip de deplasare. Decizia se va lua de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență după declararea stării de alertă. Decizia se va lua cel mai probabil în ultima zi în care ne vom afla în stare de urgență.”, a precizat premierul.

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel

Scandal în Primăria Brașov | Viceprimarul Sebastian Rusu şi-a găsit biroul sigilat, după ce fusese anunţat că i se va aloca un birou în...

Viceprimarul municipiului Braşov, Sebastian Rusu, preşedinte al organizaţiei municipale PNL Braşov, a constatat, marţi, că biroul său din sediul Primăriei Braşov, situată pe Bulevardul Eroilor din municipiu, a fost sigilat, după ce, în urmă cu o săptămână, fusese anunţat că a primit atribuţii legate de funcţionarea unui cimitir şi că va primi un birou în cimitir.

Antal Árpád: Sesizarea ANI către Parchet nu reprezintă începerea urmăririi penale faţă de mine şi nici inculparea mea

ANI a anunţat vineri că a sesizat PICCJ cu privire la existenţa unor indicii referitoare la posibila săvârşire de către primarul municipiului Sfântu Gheorghe din judeţul Covasna, a infracţiunii de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal.