Un accident care a dus la o scăpare majoră de gaze de la o uzină LG de polimeri din sudul Indiei făcut numeroase victime. Cel puțin nouă oameni au murit și peste 5000 au fost duși la spital, potrivit poliției locale, citată de The Times of India.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Aproximativ 5.000 de persoane care locuiesc în zone din apropierea uzinei unde a avut loc accidentul au fost aduse la spitalele publice sau private din Visakhapatnam’, a declarat coordonatorul spitalelor din district, menţionând că bilanţul ar putea fi mult mai mare.

Scăpările de gaz stiren au avut loc în primele ore ale dimineții, când locuitorii din satele din apropiere încă dormeau. ”Sute de persoane l-au inhalat și fie au intrat în stare de inconștiență, fie au probleme de respirație”, a declarat un oficial local, scrie AFP citat de Hotnews.ro.

Potrivit primelor informații de la poliție, cel puțin nouă oameni au murit, 300-400 au fost spitalizați, iar aproximativ 1.500 au fost evacuați, în special din satul cel mai apropiat.

Mai multe victime au căzut pe stradă, imaginile de la fața locului arătând cum voluntari îi urcă în ambulanțe. Printre cei decedați se află cel puțin un copil.

FOTO: Twitter/Srijana Gummalla

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania