Primăria Oradea va construi o nouă grădiniță, Grădinița cu program prelungit nr. 51. Grădinița face parte din structura Școlii Gimnaziale “Ioan Slavici” Oradea și nu are buget separat, ci este inclusă în bugetul școlii, care are personalitate juridică.

Cererea de finanţare pentru această investiție se află în etapa de pre-contractare şi a fost depusă în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020.

Valoarea totală a contractului este de aproape 3,6 milioane de lei (inclusiv TVA), iar durata de realizare a lucrărilor fiind de 24 de luni.

Potrivit Primăriei Oradea, Grădinița cu program prelungit nr. 51 nu corespunde în prezent din punct de vedere al normelor igienico-sanitare: nu are autorizaţie sanitară de funcționare, în ultimii ani a funcționat cu autorizație temporară; nu are cabinet medical avizat; instalația electrică, instalațiile sanitare, mobilierul și podelele sunt foarte deteriorate. Grădinița funcționează într-un spațiu impropriu, sub limita de suprafață reglementată prin normativele în vigoare. De asemenea, persoanele cu dizabilități nu au posibilitatea de acces în grădiniță.

Municipalitatea a considerat că, după repetate reparații capitale la un imobil vechi de aproximativ 80 de ani, urmate de recompartimentări, este necesară construirea unei noi clădiri cu o capacitate de 60 de locuri lângă amplasamentul existent, la standarde impuse de legislația în vigoare. Grădinița nouă de pe Calea Clujului va deservi copiii cu vârsta preșcolară (3-6 ani) proveniți din familiile cu domiciliul în Cartierul Tineretului, Tokai -Zona Gutenberg și comunele estice ale Zonei Metropolitane Oradea.

Momentan grădinița are înscrişi 65 copii, dar în condițiile construirii noii grădinițe care să corespundă din toate punctele de vedere (aviz sanitar, al dotărilor, aviz cabinet medical, spațiu de joacă), cu siguranță vor fi mai multe solicitări ale părinților din această zonă care momentan și-au înscris copiii la alte grădinițe sau i-au transferat fiind nemultumiți de condițiile existente.

În imediata vecinătate a Şcolii “Ioan Slavici” se va construi și Centrul de zi pentru copiii proveniți din comunitățile marginalizate, obiectiv de investiție ce face parte dintr-un alt proiect pe fonduri europene. Acest proiect se află în faza organizării de șantier și începerii lucrărilor.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania