fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIESighișoara va oferi turiștilor mai multe locuri cu acces gratuit la internet...

Sighișoara va oferi turiștilor mai multe locuri cu acces gratuit la internet wireless

Publicat în

spot_img
spot_img

Municipalitatea din Sighișoara a anunțat începerea lucrările pentru instalarea punctelor cu acces gratuit WiFi în Sighișoara, o investiție cu finanțare europeană.

Primarul Sighișoarei, Ovidiu Mălăncrăvean, a semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru acest proiect, care prevede instalarea unei rețele wireless cu acces gratuit în 26 de puncte din oraș.

Vor fi instalate routere de acces wireless în 12 puncte exterioare şi 14 interioare:

– Zona Turistică: Piața Cetății, Biserica-Școala din Deal, Piața O. Goga, Piața Bastionului- Turnul Cizmarilor, Piața Muzeului-Turnul cu Ceas

– Centrul Național de Informare Turistică

– Biblioteca Municipală

– Parcul Unirii din Piața H. Oberth

– Zona Centrală strada 1 Decembrie 1918

– Spitalul Municipal Sighișoara (secțiile Urgențe, Interne, Pediatrie, Maternitate)

Municipiul Sighișoara s-a înscris pe platforma www.wifi4eu.eu și a obținut voucherul valoric în valoare de 15.000 de euro pentru instalarea punctelor cu acces gratuit WI Fi. Până acum în Sighișoara nu existau puncte de internet wireless gratuit în spațiile publice.

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel

UBB conduce proiectul prin care vor fi digitalizate cele mai vechi scrieri despre Sighișoara

Cele mai vechi scrieri existente în Biblioteca Documentară a Muzeului de Istorie din Sighişoara, dar şi în alte arhive şi biblioteci din ţară referitoare la acest burg urmează să fie scanate pentru a fi accesate online, în cadrul unui proiect coordonat de Centrul de Diplomatică şi Paleografie Documentară Medievală TRANS.SCRIPT al Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca.

Primăria Miercurea-Ciuc și-a digitalizat arhiva de documente; aproape un milion de pagini pot fi consultate electronic

Hotărârile Consiliului Local, dispoziții ale primarului, autorizații de construire, certificate de urbanism, documente de finanțe publice și contabile, documente de proiectele derulate  și de investițiile realizate din 2013 până în 2022 sunt doare câteva dintre tipurile de documente digitalizate