După suspendarea cursurilor în școli și trecerea la predarea online, municipalitatea din Cluj-Napoca a decis că toți elevii din învățământul preuniversitar din oraș trebuie ajutați să aibă acces la educație digitală.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

„În acest moment în care cursurile școlare sunt suspendate și în condițiile în care pe viitor tot mai multe activități educaționale se vor desfășura pe platforme digitale, am luat decizia de a asigura fiecărui elev din acest oraș posibilitatea de a studia în manieră digitală în funcție de infrastructura de care au nevoie. (…) Am făcut un inventar școală cu școală, clasă cu clasă. (…) În consecință am luat decizia de sprijini acești elevi și vor avea și ei șansa să poată învăța în manieră digitală. Educația nu e fair play pentru toată lumea dacă nu este inclusivă. Toți elevii dintr-o localitate trebuie să aibă acces la ea”, anunța, la începutul lunii aprilie, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Primăria Cluj-Napoca a achiziționat prin intermediul școlilor 2098 de tablete pentru elevii care provin din familii care nu dețin calculator, laptop sau tabletă.

Tabletele au fost livrate și au început să fie distribuite elevilor din Cluj-Napoca. Ele vor fi bunuri de inventar, elevii vor semna pentru ele și, la terminarea școlii, în clasa a XII-a, vor trebui să le returneze.

„Investiția în educație este cea mai eficientă investiție din lume întrucât este ferită de riscul falimentului. Educația inclusivă asigură egalitatea de șanse a tuturor copiilor la o slujbă mai bine plătită și la o viață mai bună”, a declarat vineri primarul Emil Boc.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania