Președintele României, Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, au participa sâmbătă la inaugurarea Unității de suport medical COVID-19 de la Târgu Mureș.

Unitatea este deschisă la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) din Târgu Mureș.

Rectorul Universității, prof. dr. Leonard Azamfirei, a prezentat oaspeților modul în care Universitatea a reacționat de la început în lupta împotriva pandemiei, implicându-se în asigurarea unui diagnostic rapid al infecției, în producerea de biocide, precum și în inițierea și apoi realizarea, într-un timp foarte scurt, împreună cu celelalte instituții menționate, a unui model de suport medical unic în România.

“Unitatea de suport medical COVID-19 pe care am vizitat-o astăzi la Târgu Mureș reprezintă un exemplu foarte bun de colaborare între autorități. Deși au fost relativ multe cazuri aici, toți cei implicați au fost prevăzători și s-au pregătit în timp util. Dragi români, chiar dacă din 15 mai expiră starea de urgență, din păcate, asta nu înseamnă că epidemia s-a terminat! Trebuie să avem foarte mare grijă ca atunci când vom putea să ne mișcăm mai liber să nu dăm cu piciorul la tot ce am realizat în ultimele două luni, cu mari sacrificii! Trebuie să continuăm să păstrăm distanța, să purtăm mască, să ne spălăm foarte des pe mâini, să avem grijă mai multă fiecare de noi și de cei cu care relaționăm”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Amenajarea într-un timp atât de scurt a acestei unități medicale suport este expresia bunei colaborări a autorităților locale, centrului universitar prestigios de la Târgu Mureș și a autorităților centrale, a afirmat prim-ministrul. “Măsurile pe care le luăm dau rezultate, însă pericolul încă nu a trecut. Fac apel în continuare la cetățenii români să respecte regulile stabilite de autorități la propunerea specialiștilor, pentru protejarea sănătății tuturor și pentru a salva vieți”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania