fbpx
15.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATEPreședintele Iohannis, premierul Orban și ministrul Nelu Tătaru, prezenți la inaugurarea noii...

Președintele Iohannis, premierul Orban și ministrul Nelu Tătaru, prezenți la inaugurarea noii Unităţi de suport medical COVID-19 de la Târgu Mureș

Publicat în

spot_img
spot_img

Președintele României, Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, au participa sâmbătă la inaugurarea Unității de suport medical COVID-19 de la Târgu Mureș.

Unitatea este deschisă la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) din Târgu Mureș.

Rectorul Universității, prof. dr. Leonard Azamfirei, a prezentat oaspeților modul în care Universitatea a reacționat de la început în lupta împotriva pandemiei, implicându-se în asigurarea unui diagnostic rapid al infecției, în producerea de biocide, precum și în inițierea și apoi realizarea, într-un timp foarte scurt, împreună cu celelalte instituții menționate, a unui model de suport medical unic în România.

“Unitatea de suport medical COVID-19 pe care am vizitat-o astăzi la Târgu Mureș reprezintă un exemplu foarte bun de colaborare între autorități. Deși au fost relativ multe cazuri aici, toți cei implicați au fost prevăzători și s-au pregătit în timp util. Dragi români, chiar dacă din 15 mai expiră starea de urgență, din păcate, asta nu înseamnă că epidemia s-a terminat! Trebuie să avem foarte mare grijă ca atunci când vom putea să ne mișcăm mai liber să nu dăm cu piciorul la tot ce am realizat în ultimele două luni, cu mari sacrificii! Trebuie să continuăm să păstrăm distanța, să purtăm mască, să ne spălăm foarte des pe mâini, să avem grijă mai multă fiecare de noi și de cei cu care relaționăm”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Amenajarea într-un timp atât de scurt a acestei unități medicale suport este expresia bunei colaborări a autorităților locale, centrului universitar prestigios de la Târgu Mureș și a autorităților centrale, a afirmat prim-ministrul. „Măsurile pe care le luăm dau rezultate, însă pericolul încă nu a trecut. Fac apel în continuare la cetățenii români să respecte regulile stabilite de autorități la propunerea specialiștilor, pentru protejarea sănătății tuturor și pentru a salva vieți”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Redactia

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel