Conducerea Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avut vineri ședințe operative pe șantierele autostrăzii Sebeș – Turda, Loturile 1 și 2.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

La ședințe a participat directorul general al CNAIR, Mariana Ioniță.

Potrivit CNAIR, la Lotul 1 Sebeș – Turda, discuțiile s-au concentrat asupra stadiului prezent al lucrărilor, calendarului asumat de către antreprenor pentru accelerarea lucrărilor, aprobarea situațiilor de plată și pe problemele privind relocarea liniei electrice, drept de uz și servitute asupra terenurilor, reciclarea și relocarea deșeurilor provenite din groapa de gunoi și nodul Sebeș.

La ședinta operativă de pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, s-au purtat discuții privind calendarul accelerat prezentat de antreprenor și, de asemenea, despre soluțiile tehnice la poduri. S-a constatat îmbunătățirea modului de organizare a acestui șantier.

„E prima zi de asfalt astăzi pe lotul 2 și îmi place cum arată. Echipa care lucrează este o echipa de profesioniști, de-abia ieșiți din carantină. Au venit din Grecia. De acum suntem la mâna constructorului, noi facem tot ce putem, să-i ajutăm cu finanțarea și cu simplificarea procedurilor noastre, de reducere a termenelor de aprobare”, a declarat pe șantier directorul CNAIR, Mariana Ioniță.

CNAIR a publicat filmări de pe șantierele pe cele două loturi ale autostrăzii.

Lotul 1 are 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă de la Sebeș până la Pârâul Iovului.

Constructorul este Impresa Pizzarotti.

Lot 2 are 24,3 kilometri, de la Alba Iulia Nord până la Aiud.

Constructor este Aktor.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania