Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat luni contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 5 a Autostrăzii Sibiu – Pitești.

Este al doilea tronson de pe autostrada A1 Sibiu – Pitești la care s-a desemnat constructorul, după Lotul 1, Sibiu – Boița.

Lotul 5, pentru care s-a semnatul luni contractul, are 30 de kilometri și cuprinde tronsonul între Pitești (autostrada existentă) și Curtea de Argeș.

Valoarea estimativă a contractului a fost de 390 de milioane de euro, iar constructorul tronsonului este compania Astaldi. Licitația pentru atribuirea acestui contract a durat aproape trei ani.

Constructorul va avea ca termen 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție.

Pe autostrada A1 Sibiu – Pitești se mai lucrează în prezent pe circa 13 kilometri de la Sibiu la Boița, pe Lotul 1.

Contractul de proiectare și execuție pentru Lotul 1 (km 0+000 – km 13+170), cu o valoare de 612 milioane de lei, fără TVA, a fost semnat în 14 aprilie anul trecut, între CNAIR și Compania Porr Construct SRL.

Potrivit contractului, a fost stabilită o perioadă de 12 luni pentru proiectare, 36 de luni pentru execuția lucrărilor și 120 de luni, perioada de garanție.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.