Începe montajul celui de-al doilea tunel auto pe drumul din Parâng

Data:

Subansamblurile destinate celui de-al doilea tunel auto de pe drumul Cabana Rusu – Masivul Parâng vor fi aduse începând de luni, iar constructorul va începe montarea lor.

Primul tunel care intersectează pârtia de schi este deja gata. Tunelurile sunt necesare pentru ca acolo unde drumul se intersectează cu pârtia să nu existe întreruperi pentru schiori.

În interiorul tunelului banda carosabilă va avea o lățime de 5 metri, la care se adaugă câte un metru lateral destinat trotuarelor și bordurilor. Înălțimea tunelului are 5,5 metri.

Potrivit CJ Hunedoara, în cursul lunii august se va circula pe noua șosea până în stațiune. La această dată, progresul tehnic al lucrării este de 60%, iar deconturile sunt realizate în proporție de 50%.

Proiectul de modernizare a drumului este finanțat cu 20 de milioane de lei prin PNDL. Tronsonul modernizat are o lungime de 3,725 km, cu o lăţime a părţii carosabile de 4 metri.

Sunt prevăzute 4,5 km de rigole betonate, 23 de podeţe, 2,2 km de ziduri de sprijin din beton şi ciment, 1,2 km de ziduri de sprijin din gabioane, 2,5 km de parapeţi de siguranţă.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Castelul Corvinilor va găzdui o nouă ediţie a Târgului European al Castelelor

O nouă ediţie a Târgului European al Castelelor va avea loc în perioada 27 - 28 mai la Castelul Corvinilor din Hunedoara, în programul manifestării fiind incluse demonstraţii de tir cu arcul, lupte medievale sau lecţii de spadă.

O brutărie din Lunca de Jos a fost mistuită de flăcări

Pompieri militari şi civili acţionează, marţi seara, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la o brutărie din localitatea Lunca de Jos, a informat Biroul de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.