Peste 600 de tablete cumpărate de Primăria Reșița pentru elevii care nu au acces la tehnologie au fost predate luni Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.

Tabletele vor ajunge la elevii care întâmpină dificultăți în participarea la orele online, singurele variante de învățare disponibile după suspendarea cursurilor în școli din cauza pandemiei de COVID-19.

„Am bugetat achiziționarea a 610 tablete pentru școlile și liceele din Reșița. Această bugetare vine ca urmare a solicitării pe care am făcut-o la ISJ și la școlile din oraș. Am solicitat să ne transmită câți elevi nu dispun la ora aceasta de mijloace de comunicare de această manieră. Chiar și copiii mei au început școala în online de câteva zile și consider că nu trebuie să limităm dreptul la educație niciunui copil. În baza datelor primite de la licee și de la școli, am constatat că e nevoie de 610 tablete”, declara primarul Reșiței, Ioan Popa, după ședința Consiliului Local Reșița din lunii aprilie.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.