Primăria Oradea a început să ia măsurile necesare pentru a redeschide activitatea cu publicul în primărie și în toate serviciile din subordine, astfel încât, treptat, până la finalul acestei luni, toate serviciile cu publicul să funcționeze.

Ca o primă măsură, ghișeul pentru declarații auto de la înmatriculări se închide de miercuri, activitatea acestuia fiind preluată de ghișeele din Centrul de Relații cu Publicul din cadrul Primăriei. Începând din 18 mai, se reiau integral operațiunile din Sala ghișeelor.

Potrivit Primăriei Oradea, pentru a reduce timpul de așteptare, se vor procesa pe loc numai vânzările/cumpărările de autoturisme. Pentru clădiri și terenuri se vor depune documentele și o declarație fiscală simplificată.

Tot din 18 mai se redeschid birourile operatorilor de la parterul Primăriei (RER, Poșta, Termoficare, RCS), excepție făcând Distrigaz care se va redeschide din 1 iunie.

Până în 22 mai, administrația locală va avea program cu publicul între orele 8.00-16.00, după care, începând din 25 mai, programul va fi prelungit, respectiv de luni până joi între 8.00 -18.00  și vineri de la 8.00 – 15:30.

Accesul publicului în instituție va fi permis numai cu mască și/sau vizier și cu verificarea temperaturii la poarta de acces, atât pentru cetățeni, cât și pentru angajați.

Totodată, se vor lua măsuri pentru limitarea numărului de persoane în Sala Ghişeelor și în birourile operatorilor. În ceea ce privește activitatea din Sala Ghișeeelor, municipalitatea are în vedere montarea policarbonatului la ghișee pentru protecția cetățenilor și a angajaților, dotarea personalului cu viziere, asigurarea soluțiilor de dezinfectare, precum și aerisirea și dezinfectarea periodică a spațiilor.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.