Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Hunedoara a analizat pentru luna aprilie peste 1.700 de solicitări și a plătit drepturi bănești pentru șomaj tehnic pentru 13.500 de persoane. Suma totală plătită este 17,4 milioane de lei.

În prezent mai sunt depuse 800 de solicitări aflate în faza de verificare și pregătire la plată și se estimează că numărul total al persoanelor plătite pentru șomaj tehnic în județul Hunedoara va ajunge la aproximativ 20.000.

Potrivit directorul executiv al AJOFM Hunedoara, Georgeta Tomuța, nu s-a depășit termenul legal de 15 zile pentru plată, Hunedoara fiind printre primele județe din țară unde angajații agenției au procesat rapid toate cererile primite și au efectuat plățile.

Având în vedere numărul mare de cereri depuse și de informații solicitate prin telefon sau e-mail, angajații AJOFM au fost prezenți la serviciu în zilele de 1 și 2 mai și la sfârșit de săptămână, iar în continuare se va lucra în regim continuu pentru rezolvarea la timp a tuturor solicitărilor primite de la angajatorii din județul Hunedoara.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania