fbpx
22.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCORONAVIRUSDoi mari cercetători români îi răspund unui „om liber” care instigă lumea...

Doi mari cercetători români îi răspund unui „om liber” care instigă lumea să nu respecte nicio regulă pe timp de pandemie și alimentează teoriile conspiraționiste. Postarea instigatoare are sute de mii de vizualizări

Publicat în

spot_img
spot_img

Doi cercetători români îi răspund unui concetățean care a publicat pe Facebook o filmare pe care o denumește “Declaratie importantă pentru țară!” în care un autointitulat “răzeș (om liber)” instigă lumea la nerespectarea regulilor impuse de autorități pe perioada crizei COVID. Postarea se rostogolește pe internet, având peste 20 de mii de distribuiri, peste 14 mii de like-uri și 387 de mii de vizualizări.  

Cunoscutul fizician și cercetător premiat Cristian Presură și Ștefan Szedlacsek, cel care a realizat prima clonare din Romania, îi răspund, printr-o scrisoare, “omului liber” care instigă și alimentează teoriile conspiraționiste.

“Subsemnatul Cezar Ionașcu, răzeș (om liber), declar pe propria răspundere următoarele…”, este mesajul de la postarea filmată care, potrivit „răzeșului”, „Ar trebui să fie declarația fiecăruia dintre voi în această perioadă”. Ionașcu spune în „Declarația importantă pentru țară” că nu va purta mască și explică cât este de nocivă, că nu va purta mănuși pentru că și acelea sunt cu probleme, că “Aș îmbrățișa cu bucurie pe cineva chiar acum, în public, dacă ar fi un sentiment reciproc la mijloc. Îmbrățișarea generează eliberare de endorfine, care ridică starea de spirit și ameliorează stresul”. Omul mai spune și despre vaccinul antigripal și despre orice vaccin cât sunt de rele și periculoase, că nu ar face testul COVID, chiar dacă ar avea simptome, pentru că… totul, absolut totul este o conspirație mondială în perspectiva „omului liber”. Însă… peste 387 de mii de oameni au vizionat, 20 de mii au distribuit și 14 mii au dat like la această postare.

Iată ce îi răspund cei doi cercetători „omului liber”.

Dragă Cezar Ionașcu, postarea ta intitulată „Declarație importantă pt țară” (despre Covid 19) m-a făcut pe mine și pe Stefan Szedlacsek să ne întrebăm dacă tu (și societatea) mai aveți nevoie de cercetători ca noi. De ce să mai cercetăm vaccinuri, medicamente și aparate medicale în laboratoarele noastre dacă tu (și cei care îți dau drepate) nu veți folosi cercetările noastre? De ce să o facem dacă tu consideri că noi (și grupurile de cercetare în care lucrăm) am face parte din conspirații mondiale? Oare nu ar fi mai bine să renunțăm la cercetare și să ne apucăm de agricultură? Speranța noastră este că cei care te urmăresc nu vor fi de acord cu tine și vor folosi cercetările noastre. Iată mai jos, ai răspunsurile noastre directe la „declarația” ta:

1. Nu vrei să porți mască pentru că facilitează reproducerea bacteriilor în plămâni! Prin urmare, doctorii care stau cu masca pe față câte 10 ore zilnic sunt toți bolnavi de plămâni, așa o fi? Chiar crezi că obligativitatea purtării ei în mijloacele de transport și în mall-uri din Germania, Austria și unele state din SUA, este o tâmpenie? Nu uita, dacă vei fi infectat cu Covid, vor fi câteva zile de început în care tu nu vei ști asta. Fără mască, crește șansa că vei împrăștia virusul la prietenii tăi. În funcție de situația lor medicală, unii vor muri. Mai scrii undeva pe pagina ta că:” Masca e fatală – oxigenul este diminuat și astfel insuficient la fiecare respirație”. Tot “savanții” pe care-i urăști să știi că au determinat cu foarte mulți ani în urma că aerul are 21% oxigen și 78% azot cam orice ai face iar biata mască va lăsa să treacă prin ea exact același procent de 21% oxigen.

2. Nu porți mănuși normale. Dar ce te împiedică să porți mănuși de plastic de unică folosință? Să știi că la început cei de pe vasul ”Diamond Princess” nu purtau nici măști nici mănuși. Știi că din cei 3711 pasageri câți s-au infectat de la un singur pasager cu Covid?: 700 pasageri.

3. Ai îmbrățișa chiar acum pe cineva drag în public. Să sperăm că nu ai căpătat virusul cu câteva zile înainte, în așa fel încât să nu știi, iar apoi să îl dai mai departe și să îl omori pe cel pe care l-ai îmbrățișat. În orice caz, dacă insiști în continuare, te invităm la o secție de terapie intensivă să îmbrățișezi toți bolnavii de Covid 19 de acolo. Evident, conform principiilor tale, nu vei purta nici mască nici mănuși. Vei putea rămâne în continuare acolo în secție, garantat vei avea nevoie de asistență medicală serioasă.

4. Nu faci vaccinul antigripal și speri în sinea ta că îți vor urma exemplul mulți din cei 12K de simpatizanți ai postărilor tale. Te-ai gândit că un procent însemnat al acestora este fie în vârstă, fie au o formă de imunodeficiență și îmbolnăvirea lor de gripă ar putea fi fatală?

5. Nu mergi la testări pentru că știi SIGUR că autoritățile vor manipula rezultatul, te vor declara pozitiv, pentru a mări, cum spui tu, „circul”. Dragă Cezar, induci o neîncredere acută în autorități, care va afecta în mod negativ toată societatea. Noi cercetătorii facem tot posibilul să influențăm autoritățile să ia deciziile corecte, pe baza a ceea ce am aflat prin cercetările noastre. Nu ne reușește întotdeauna, însă a spune că autoritățile recomandă și asigură testările doar ca să facă „circ” înseamnă să desființezi întreaga cunoaștere medicală și să invoci o colaborare diabolică între medici și autorități. A propos, ți-ai făcut vreodată ție sau copiilor tăi o antibiogramă? Dacă da, conform convingerilor tale, ai primit rezultatul pozitiv peste tot (de dragul „circului”)? Cu siguranță însă nu ai acceptat administrarea niciunui antibiotic căci e produs de organizații”criminale”.

6. Te speli pe mâini pentru că te-a învățat mama. Corect. Dar ea de ce te-a învățat așa? Pentru a elimina patogenii! Ea știa mai bine decât tine.

7. Nu vei face niciun vaccin, nici membrilor familiei tale, nici copiilor tăi. Sugerezi însă că nimeni nu ar trebui să facă, iar asta este EXTREM de periculos. La sugestia ta, colegii noștri din cercetarea medicală specializați pe vaccinuri ar trebui să renunțe la cercetare și să caute alt job. Dar ce crezi că se va întâmpla fără vaccinuri pe lumea asta? Cât crezi că va dura până vor reapare epidemiile? Ce le vei spune copiilor tăi când copii lor (nepoții tăi) vor muri de o astfel de epidemie, care înainte era stopată ? Știi de exemplu că variola, tot o boală produsă de un virus (care zici că nu exista) a omorât doar în secolul XX 300 milioane de oameni? Și știi cum a fost ea eradicată acum 40 de ani? Vei fi surprins: cu ajutorul unui vaccin! Iar tu vrei să se desființeze vaccinurile!

8. Nu crezi că guvernul și organizațiile internaționale „criminale” lucrează pentru binele tău. Putem să-ți spunem că unul din autorii acestui mesaj (Stefan Szedlacsek) lucrează într-un institut de cercetare al Academiei, finanțat de guvernul României. Atât Academia cât și Guvernul României sunt organizații criminale? Dai exemplul că în țările în care e cel mai mic număr de bolnavi de cornavirus, OMS (Organizația Mondiala a Sănătății) nu are acces. Ne-am uitat și noi pe Wordometer, să vedem care e țara asta. Am aflat: Saint Pierre Miquelon, o țară cât o comună mai mare (cam 5000 locuitori) are într-adevăr 1 singur caz pozitiv de Covid 19. Și e drept, nu e în OMS – e normal, aparține de Franța care bineînțeles că e în OMS. Sau poate te referi la Malta, țara din Europa cu cel mai mic număr de Covid 19 pozitivi? Stai liniștit, aparține și ea de OMS.

9. Zici că virusul nu există decât în statistici sau la TV sau în informații. Propun să facem un experiment atunci; sunt laboratoare în țară care pot purifica virusul SARS-CoV-2. Le plătești reactivii, laboratorul îți va purifica virusul și îți vă arăta și poza lui electrono-microscopică. Apoi, după ce semnezi o declarație ți se vor injecta virușii (pe care i-ai văzut la microscopul electronic). Apoi vei fi monitorizat ca să vedem în cât timp vei face simptomele caracteristice ale Covid 19. De acord? Căci dacă e așa cum zici, că virusul e doar în statistici, atunci nu vei face nicio boală, nu-i așa? Chemăm și televiziunile ca să asiste la eveniment, ești de acord?

10. „Oprește știrile și începe cercetările independente”, așa încurajezi pe cei care te urmăresc pe Facebook. Ai uitat să le spui că, înainte de a începe cercetările, urmăritorii tăi vor trebui să facă facultatea de medicină sau biologie, apoi un doctorat de vreo 5 ani și în fine să dobândească o experiență de laborator de încă vreo 5 ani cel puțin, pentru a ști cum să facă cercetările. Apoi ai uitat să le spui să pună câteva milioane de euro deoparte, pentru cheltuielile experimentale în laboratoare. Ai uitat să le amintești că cercetările durează ani de zile, că au nevoie de echipe de oameni înalt calificați, un efort susținut și nu în ultimul rând de minți luminate care să înțeleagă rezultatele cercetărilor. Dragă Cezar, așa se face o cercetare, ți-o spun doi oameni în domeniu. Cercetarea nu o faci citind câteva articole de pe internet, scrise de oameni incompetenți și inconștienți. Aceea nu este cercetare!

Și, da, în final ai dreptate Cezar, este mai ușor să iei de-a gata informațiile de la TV decât să gândești cu mintea ta educată și formată adecvat. Asta o știe orice cercetător în domeniul medical, care gândește cu mintea luni, zeci de ani pentru a aduce apoi către ceilalți rezultatele cercetărilor sale. Lumea pe care o propui cititorilor tăi, una lipsită de cercetare și cercetători, și pare-se și lipsită de doctori, una fără vaccinuri, fără medicamente (căci sunt produse de ”organizațiile criminale” ale Big Pharma), te rog să ne crezi că este o lume sumbră pe care nu credem că o poți dori în mod sincer pentru copiii, prietenii și cititorii tăi.

Semnat de doi cercetători: Cristian Presură și Ștefan Szedlacsek

FOTO CREDIT: Facebook/Cristian Presură

Articole recente

Un cățel care a căzut 200 de metri într-o prăpastie din Bucegi, recuperat de către salvamontişti

La finalul unei acţiuni care a durat aproape trei ore, salvamontiştii au scos câinele şi l-au predat stăpânilor.

Leorinţ a găzduit a şaptea ediţie a concursului naţional de călărie terapeutică pentru copiii cu dizabilităţi

Aacesta este singurul concurs naţional de călărie terapeutică pentru copiii cu dizabilităţi.

Tánczos Barna: Ar fi o mare onoare dacă Maiestatea Sa Regele Charles al III-lea ar sprijini Via Transilvanica 

Acesta a precizat că a avut ocazia, ca ambasador al Viei Transilvanica, să aducă în atenţia Maiestăţii Sale cel mai mare proiect naţional ce are ca scop promovarea diversităţii culturale, etnice, istorice şi naturale a Transilvaniei, Bucovinei, Olteniei şi Banatului montan.

Tradiţii şi obiceiuri de Rusalii, una dintre cele mai vechi sărbători creştine

În Ardeal există obiceiul cunoscut ca “udatul nevestelor”, când femeile sunt stropite cu apă pentru a fi sănătoase şi frumoase tot restul anului.

Mai multe articole de același fel