Premierul Ludovic Orban a declarat luni seară, la Digi 24, că nu se pune problema ca starea de alertă să nu poate fi reglată legal și să nu avem un set de reguli pentru această perioadă, dar admite că ar putea să nu se poată de amenzi pentru această perioadă.

Despre declarația pe propria răspundere, premierul a spus că există două variante: cea a menținerii declarației, fie scrisă, fie pe telefonul mobil, sau varianta în care persoanele ce sunt oprite în filtre să declare scopul deplasării în afara localității. Ambele variante sunt în analiză, iar o decizie va fi luată cât de curând, după instituirea stării de alertă.

„Pregătim un act normativ ca să asigurăm un număr de măști pentru persoanele vulnerabile. Cu siguranță va exista o sancțiune, lucrurile trebuie sa se dezvolte gradual, trebuie ca oamenii să se obișnuiască cu purtatul măștii, iar angajatorii trebuie să asigure măști”, a declarat Ludovic Orban la Digi 24.

Despre deschiderea bisericilor, premierul a spus că slujba se va face în exterior, dar încă se discută.

În privința deschiderii restaurantelor, Orban a declarat că, în prima fază, se va accepta doar deschiderea teraselor, probabil la 1 iunie.

Șomajul tehnic va fi prelungit până la 1 iunie, doar pentru acele domenii unde activitatea rămâne închisă

Pentru firmele cu probleme vor fi gândite măsuri active cu stimulente financiare pentru reangajare.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.