Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au început urmărirea penală ”in rem” pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi obţinere ilegală de fonduri în formă continuată într-un dosar care vizează acordarea de fonduri publice asociației sportive la care activează echipa de volei masculin din Zalău.

“Cercetările ce se efectuează în dosar vizează modul în care Asociaţia Club Sportiv Volei Municipal Zalău a obţinut finanţări nerambursabile din bugetul local al municipiului Zalău în perioada 2016-2020 şi modul în care au fost gestionate, ulterior obţinerii, sumele de bani provenite de la bugetul local”, se arată într-un comunicat de presă transmis marți de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Potrivit procurorilor, în vederea administrării probatoriului, în baza mandatelor de percheziţie domiciliară, procurorul de caz, cu sprijinul ofiţerilor din cadrul IPJ Sălaj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciul de Acţiuni Speciale a efectuat luni percheziţii domiciliare la sediul ACS Volei Municipal Zalău şi la domiciliul şi locuinţa unor persoane fizice, locaţii în care erau păstrate documentele referitoare la activitatea clubului de volei.

Cercetările continuă în vederea stabilirii stării de fapt, a existenţei sau inexistenţei elementelor constitutive ale infracţiunilor pentru care se efectuează urmărirea penală “in rem” şi pentru stabilirea vinovăţiei autorilor.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.