fbpx
spot_img
22.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEPSD anunță trei zile fără restricții: “În perioada 15-17 mai vom marca...

PSD anunță trei zile fără restricții: “În perioada 15-17 mai vom marca „ZILELE PROSTIEI” Guvernului Orban!”

Publicat în

spot_img
spot_img

PSD anunță, într-o postare pe pagina de Facebook, că românii vor avea trei zile în care în țară nu vor putea fi aplicate restricții pentru că Guvernul a trimis prea târziu legea privind starea de alertă în Parlament și că, după expirarea, în 14 mai, a stării de urgență, starea de alertă va putea intra în vigoare abia în 18 mai.

“În perioada 15-17 mai vom marca „ZILELE PROSTIEI” Guvernului Orban! Trei zile în care nu se pot aplica restricții pentru prevenirea pandemiei, din cauza unei gafe monumentale a Guvernului PNL!”, anunță PSD pe pagina de Facebook.

“Au trimis legea stării de alertă prea târziu la Parlament! Cu tot efortul senatorilor și deputaților de a o vota în cel mai scurt timp, din cauza unor termene procedurale obligatorii, legea nu poate intra în vigoare mai devreme de 18 mai!”, mai este scris în mesajul de pe pagina de socializare.

Social democrații susțin că aceste trei zile ar putea anula tot efortul românilor din ultimele două luni și recomandă ca lumea să respecte regulile de distanțare socială de până acum.

“În lipsa unor REGULI CLARE, va crește riscul de transmitere a coronavirusului. În aceste 3 zile, se poate anula tot efortul colectiv facut timp de două luni! Doar din prostia Guvernului Orban!

Recomandăm cetățenilor să respecte regulile de igienă și distanțare și în aceste 3 zile în care vor lipsi restricțiile legale!”, mai scriu social democrații în mesajul de pe Facebook.

Potrivit calendarului prezentat de PSD alături de mesaj, legea a fost trimisă în Parlament în 11 mai și va trece de toate comisiile și de cele două camera în 13 mai. Va putea ajunge la promulgare abia în 15 mai, având două zile pentru contestație la CCR. Iar dacă va fi promulgată de președinte în 15 mai, va putea intra în vigoare abia după trei zile, potrivit Constituției, adică în 18 mai.

Ioana Pop

Articole recente

Se deschide circulația pe Centura Sântandrei

Centura Sântandrei se finalizează cu 3 luni înainte de termen și este prima din cele cinci centuri din zona metropolitană a Municipiului Oradea dată în folosință.

Un ucrainean aflat pe munte de 3 zile, rămas fără apă şi hrană, recuperat de salvamontişti şi poliţiştii de frontieră maramureșeni

În timpul acţiunii de salvare au mai fost găsiţi pe munte alţi doi cetăţeni ucraineni. Aceştia se aflau în deplasare şi au fost preluaţi de poliţiştii de frontieră din Poienile de sub Munte.

Pünkösdi visszacsatlakozás

Az egyház sok problémája abból származik, hogy visszakívánkozik az ószövetségbe. Jobban szeretné, ha megint lennének valakik, akik helyette elvégzik a vallásos tennivalókat. Legyenek különleges emberek, akik megmondják, mit kell tenni, hírt adnak a jövendôrôl és helyettünk cselekszenek!

Pelerinaj la Șumuleu Ciuc | László Felföldi, episcopul Diecezei de Pécs: Trebuie să ne întoarcem şi să căutăm punctul cel mai profund al credinţei...

În omilia sa, oratorul pelerinajului din acest an a dedicat o secţiune specială tinerilor, avertizându-i împotriva pericolelor lumii digitale şi subliniind că şi ei, „tinerii care construiesc şi continuă viitorul”, au nevoie de bucuria credinţei.

Mai multe articole de același fel

Iuliu Winkler: Uniunea Europeană trebuie să se schimbe

Uniunea Europeană trebuie să se reîntoarcă la valorile părinților fondatori, să se schimbe, iar politicile sale publice trebuie să fie în slujba cetățenilor, și nu în solda vreunei ideologii, a declarat europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler cu prilejul unei întâlniri pe care a avut-o cu membri ai comunității maghiare din județul Sălaj.

Gabriel Zetea: ”Nelu Dragos candidează cu încredere pentru un nou mandat de primar în comuna Gârdani!” (PE)

În timp ce unii primari lasă să treacă decenii întregi fără să înregistreze proiecte notabile realizate pentru comunitate, există lideri precum Nelu Dragoș, primarul din Gârdani, care redefinește ce înseamnă progresul și eficiența în administrația locală. CMF: 21240002