PSD anunță, într-o postare pe pagina de Facebook, că românii vor avea trei zile în care în țară nu vor putea fi aplicate restricții pentru că Guvernul a trimis prea târziu legea privind starea de alertă în Parlament și că, după expirarea, în 14 mai, a stării de urgență, starea de alertă va putea intra în vigoare abia în 18 mai.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“În perioada 15-17 mai vom marca „ZILELE PROSTIEI” Guvernului Orban! Trei zile în care nu se pot aplica restricții pentru prevenirea pandemiei, din cauza unei gafe monumentale a Guvernului PNL!”, anunță PSD pe pagina de Facebook.

“Au trimis legea stării de alertă prea târziu la Parlament! Cu tot efortul senatorilor și deputaților de a o vota în cel mai scurt timp, din cauza unor termene procedurale obligatorii, legea nu poate intra în vigoare mai devreme de 18 mai!”, mai este scris în mesajul de pe pagina de socializare.

Social democrații susțin că aceste trei zile ar putea anula tot efortul românilor din ultimele două luni și recomandă ca lumea să respecte regulile de distanțare socială de până acum.

“În lipsa unor REGULI CLARE, va crește riscul de transmitere a coronavirusului. În aceste 3 zile, se poate anula tot efortul colectiv facut timp de două luni! Doar din prostia Guvernului Orban!

Recomandăm cetățenilor să respecte regulile de igienă și distanțare și în aceste 3 zile în care vor lipsi restricțiile legale!”, mai scriu social democrații în mesajul de pe Facebook.

Potrivit calendarului prezentat de PSD alături de mesaj, legea a fost trimisă în Parlament în 11 mai și va trece de toate comisiile și de cele două camera în 13 mai. Va putea ajunge la promulgare abia în 15 mai, având două zile pentru contestație la CCR. Iar dacă va fi promulgată de președinte în 15 mai, va putea intra în vigoare abia după trei zile, potrivit Constituției, adică în 18 mai.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania