Spitalul Județean de Urgență din Deva a devenit, începând de luni, spital suport cu o singură secție exclusiv COVID – Secția de infecțioase.

Spitalul din Deva a fost cea de-a treia unitate medicală din țară care a intrat carantină în timpul pandemiei de coronavirus, după ce zeci de cadre medicale și pacienți s-au infectat cu COVID-19 la sfârșitul lunii martie.

Soluția pentru ieșirea din criză a fost numirea unei conduceri militare la spitalul devean, în 8 aprilie. Medicii militari au reorganizat activitatea în spital și au reușit să asigure condiții de siguranță pentru pacienți și cadrele militare.

Începând de luni, și Spitalul Orăşenesc din Haţeg a devenit spital suport pentru COVID-19, celelalte unități medicale declarate spitale suport de la începutul pandemiei fiind spitalele din Hunedoara, Orăştie, Vulcan şi Lupeni.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.