Muzeul ASTRA din Sibiu  a pregătit pentru vizitatori, pentru momentul redeschiderii, alei senzoriale care vor prezenta muzeul în aer liber dintr-o nouă perspectivă.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Aleile aduc în atenție armonia om-natură, peisajul și modul în care acesta influențează comunitatea și este, la rândul lui, modificat de aceasta. Bogăția naturii din Dumbravă este acum și mai bine pusă în valoare.

“Începem cu o surpriză pentru publicul vizitator, în special cel din Sibiu. Vorbim de aleile din zona de pădure. Ne-am inspirat de la muzee în aer liber și de la spațiile în aer liber din țările occidentale, cu alei senzoriale în care simțul tactil e pus la mare preț. Este un alt tip de experiență de fapt pentru publicul muzeului. Vor simți diverse materiale, diverse esențe, dar plimbarea prin pădure cred că dă un “refresh” și acea energie pozitivă de care cu toții avem nevoie ca trecem în pasul următor, pentru că pandemia nu înseamnă sfârșitul lumii, dimpotrivă înseamnă o resuscitare a societății și noi va trebui pe termen scurt să ne revigorăm foarte rapid pentru ca viața să revină la normal într-un termen relativ scurt”, a declarat managerul general al Muzeului ASTRA, Ciprian Anghel Ștefan.

Muzeele sunt printre primele instituții publice care se vor deschide după starea de urgență, cu respectarea unor măsuri de prevenire a infecției cu COVID-19. Din 15 mai, potrivit autorităților, publicul ar putea din nou să viziteze muzeele, dar se așteaptă aprobarea în Parlament a legii care stabilește măsurile în vigoare pe perioada stării de alertă.

Echipa Muzeului ASTRA s-a pregătit pentru a-i întâmpina în condiții de siguranță pe vizitatorii care-i vot trece pragul.  

“Noi, la Muzeul Astra, vom face tot posibilul ca profesionalismul care ne caracteriza până în momentul de față să fie dus la un alt nivel și să fim mult mai apropiați de ceea ce înseamnă societate, comunitate și de ceea ce înseamnă, până la urmă, bunul mers al lucrurilor într-o țară normală”, spune managerul muzeului.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania