O ursoaică cu doi pui s-a prins într-un gard de sârmă care împrejmuia o pășune din localitatea Ardan (comuna Șieu), din județul Bistrița-Năsăud.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Animalul a fost văzut luni seara de localnici, care au anunțat autoritățile. Jandarmii au izolat zona, iar pentru salvarea ursoaicei s-au mobilizat reprezentantul Fondului de Vânătoare Călimani-Șieu, primarul și medicul veterinar din comună, reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare și ai instituțiilor pentru protecția mediului.

“Având în vedere faptul că animalul era prins la mijloc și nu putea să scape din strânsoarea sârmei, pentru eliberarea sa în cel mai scurt timp s-a intervenit prin tranchilizare, fără ca animalul să fie rănit. Medicul veterinar prezent la fața locului a verificat starea sa de sănătate și având în vedere faptul că nu a fost rănit, s-a așteptat ca efectul tranchilizantului să dispară, când au apărut și cei doi pui. Pentru ca cei aflați în zonă cu animalele la pășunat să nu fie puși în pericol, autoritățile au așteptat ca ursoaica să își revină, pentru a fi sigure că nu se îndreaptă spre pășune”, au anunțat reprezentații Jandarmeriei Bistrița-Năsăud.

(SURSA FOTO / VIDEO: Jandarmeria Bistrița-Năsăud)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania