Primăria Sfântu Gheorghe a început montarea zonelor de protecţie în apropierea trecerilor de pietoni.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Zonele de protecţie sunt compuse din mai mulţi stâlpi de mici dimensiuni, amplasaţi pe spaţiul din preajma trecerilor pentru pietoni, şi au rolul de a mări siguranţa prin creşterea gradului de vizibilitate atât pentru pietoni cât şi pentru şoferi.

Montarea stâlpilor de protecţie a început deja în mai multe zone, iar în primă fază aceştia vor fi amplasaţi pe străzile Gen. Grigore Bălan, Nicolae Iorga, 1 Decembrie 1918, Gróf Mikó Imre / Libertăţii, zona de jos a străzii Váradi József (între străzile Gábor Áron şi Kossuth Lajos), Bánki Donát / Kriza János.

„Am început în acest an un proces prin care la trecerile pentru pietoni să amplasăm nişte insuliţe de siguranţă pentru a evita accidentele. Dorim ca atât şoferii cât şi pietonii să aibă o vizibilitate mai bună. Este un proces care va dura mai mulţi ani, pentru că sunt multe zone în oraş unde vrem să amplasăm aceste zone de protecţie. În primă fază acestea vor fi marcate cu stâlpi din material plastic, dar scopul nostru pe termen lung este ca acestea să fie insule din spaţii verzi, acolo unde este posibil”, a spus primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, într-o conferinţă de presă online.

(FOTO: Kristo-Gothard Hunor)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania