fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEA început montarea zonelor de protecție pentru trecerile de pietoni, în Sfântu...

A început montarea zonelor de protecție pentru trecerile de pietoni, în Sfântu Gheorghe

Publicat în

spot_img
spot_img

Primăria Sfântu Gheorghe a început montarea zonelor de protecţie în apropierea trecerilor de pietoni.

Zonele de protecţie sunt compuse din mai mulţi stâlpi de mici dimensiuni, amplasaţi pe spaţiul din preajma trecerilor pentru pietoni, şi au rolul de a mări siguranţa prin creşterea gradului de vizibilitate atât pentru pietoni cât şi pentru şoferi.

Montarea stâlpilor de protecţie a început deja în mai multe zone, iar în primă fază aceştia vor fi amplasaţi pe străzile Gen. Grigore Bălan, Nicolae Iorga, 1 Decembrie 1918, Gróf Mikó Imre / Libertăţii, zona de jos a străzii Váradi József (între străzile Gábor Áron şi Kossuth Lajos), Bánki Donát / Kriza János.

„Am început în acest an un proces prin care la trecerile pentru pietoni să amplasăm nişte insuliţe de siguranţă pentru a evita accidentele. Dorim ca atât şoferii cât şi pietonii să aibă o vizibilitate mai bună. Este un proces care va dura mai mulţi ani, pentru că sunt multe zone în oraş unde vrem să amplasăm aceste zone de protecţie. În primă fază acestea vor fi marcate cu stâlpi din material plastic, dar scopul nostru pe termen lung este ca acestea să fie insule din spaţii verzi, acolo unde este posibil”, a spus primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, într-o conferinţă de presă online.

(FOTO: Kristo-Gothard Hunor)

Ovidiu Petrovai

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel

Antal Árpád anunţă construirea unei noi zone rezidenţiale pentru familii tinere care lucrează în domeniul sănătăţii şi al educaţiei, pe locul unei foste ferme...

Primarul din Sfântu Gheorghe a adăugat că „aceasta este o altă piatră de hotar pentru oraşul nostru, deoarece noul campus dual, noul centru educaţional, le va permite copiilor noştri să înveţe meseriile viitorului, de la liceu până la universitate, în parteneriat cu firmele locale”.

Au început înscrierile pentru cea de-a 13 ediţie a ”Galopiadei secuieşti”

Galopiada va cuprinde atât cursele tradiţionale, cât şi demonstraţii de călărie, lupte pe cai, spectacole de cascadorie, programe pentru copii şi un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.