Lucrările de amenajare a piațetei de lângă Catedrala Greco-Catolică Sfântul Nicolae din Piața Unirii au fost finalizate miercuri, a anunțat Primăria Oradea.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Obiectivul de investiții s-a numit “Căi de acces pietonal la intersecția Piața Unirii cu strada Iuliu Maniu” și a prevăzut lucrări de colectare și evacuare a apelor pluviale, instalaţie electrică de iluminat exterior, amenajare spaţii verzi, pavarea structurii carosabile și pietonale cu porfir.

Prețul contractului este de 3,5 milioane de lei fără TVA, iar ordinul de începere a lucrării a fost dat în martie anul trecut.

„Aceste lucrări au fost realizate în baza unui contract încheiat cu Episcopia Greco-Catolică, care prevedea ca atât terenul învecinat cu Piața Unirii și strada Iuliu Maniu, cât și amplasamentul spre strada Mihai Pavel să fie pavat la fel ca în Piața Unirii, pentru un aspect unitar al zonei centrale. În acest sens gardul din jurul bisericii a fost eliminat, iar suprafața de peste 3.000 de metri pătrați a fost pietruită cu piatră de porfir, din care circa 940 de metri pătrați cu piatră cubică rezistentă, astfel încât pe porțiunea spre strada Mihai Pavel să fie posibil accesul auto”, a declarat Florin Birta, viceprimar al municipiului Oradea.

Pe amplasamentul din vecinătatea catedralei greco-catolice, municipalitatea a amplasat statuia marelui om politic Iuliu Maniu, care a fost dezvelită în 18 aprilie anul trecut.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania