Episcopia Devei şi Hunedoarei vine în întâmpinarea elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, care se află în faţa unor examene importante din viaţa lor, dar care nu au posibilităţi materiale pentru a-şi cumpăra dispozitivele electronice necesare pentru a participa la cursurile şcolare online.

„În această perioadă de pandemie pe care o traversăm cu toţii, procesul educaţional se desfăşoară online şi presupune atât existenţa unor condiţii tehnice minimale, cât şi necesitatea unui dispozitiv electronic adecvat, laptop, tabletă sau smartphone. Toţi elevii au obligaţia de a participa la cursurile online, dar nu toţi elevii îşi pot permite achiziţionarea unui asemenea dispozitiv”, spune părintele Radu Trifon, consilier eparhial la Sectorul Învățământ al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara şi cu implicarea tuturor directorilor de şcoală din judeţ, s-a transmis episcopiei o listă a elevilor din tot judeţul aflaţi în clasele a VIII-a şi a XII-a, care se găsesc în situaţii defavorizate şi în condiţii materiale precare.

Episcopia Devei şi Hunedoarei a achiziţionat 250 de tablete educaţionale, în valoare de 100.000 lei, care vor fi donate în zilele următoare tuturor acestor elevi.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania