Mii de persoane din mai multe localități din județul Alba au rămas fără apă din cauza unei avarii produse miercuri, în jurul orei 11.00, la o conductă de alimentare, în timpul lucrărilor la autostrada Sebeș – Turda.

SC APA CTTA SA ALBA a anunțat că se va sista furnizarea apei potabile pentru consumatorii din următoarele localități: Stremț, Beldiu, comuna Rădești, Tifra, comuna Miraslău, Fărău, comuna Unirea, Noșlac, orașul Ocna Mureș (cu localitățile aferente acestuia).

“Din cauza lucrărilor deosebit de complexe, estimăm durata întreruperii la cca. 24 de ore, fapt care ar putea afecta si rezervele de apă existente in rezervoarele altor localități. Echipele noastre se afla la fata locului si depun tot efortul pentru ca aceasta avarie sa fie remediata in cel mai scurt timp. La reluarea furnizării pot aparea local depășiri ale parametrului turbiditate, fiind nevoiti să procedăm la purjarea apei (spălări locale), pînă la încadrarea acesteia în parametrii de calitate, situație în care rugăm clienții, să folosească apa numai in scopuri menajere. Eventualele perturbații, precum și zona în care ele apar, vă rugăm să le semnalați imediat Dispeceratului Alba Iulia la numărul de telefon : 0258 – 834501, în vederea intervenției”, a transmis operatorul de apă.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania