Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii în România, Excelența Sa Andrew Noble, a publicat astăzi un mesaj de felicitare și susținere publică pentru directorul OncoGen Timișoara, Prof. Univ. Dr. Virgil Păunescu, accentuând în mod deosebit eforturile acestuia personal și ale colectivului OncoGen pentru descoperirea unui vaccin împotriva virusului Covid-19.

Într-o postare pe pagina de Facebook a Ambasadei Marii Britanii în România, Andrew Noble, spune că descoperirea unui vaccin presupune depășirea multor provocări, iar guvernul britanic a pus la dispoziție 388 de milioane de lire sterline pentru cercetările din acest domeniu, fiind totodată gazdă a recentei conferințe mondiale în urma careia guvernele din întreaga lume au donat 6,5 miliarde de lire sterline pentru a accelera cercetările în vederea găsirii unui vaccin împotriva Covid-19.

Andrew Noble spune, de asemenea, că este bucuros să anunțe că va ajuta echipa condusă de profesorul Păunescu și că a urmărit cu mare interes și atenție pașii făcuți de către OncoGen pe calea găsirii unui candidat viabil pentru un vaccin anti-Covid.

”România ar trebui să fie mândră că a reușit să producă un candidat viabil pentru un viitor vaccin, aducându-și astfel contribnuția la cunoașterea mai aprofundată a acestui virus. Finanțarea corespunzătoare a cercetărilor și împărtășirea rezultatelor eforturilor științifice este singura cale sigură de a învinge acest virus.”, a spus ambasadorul Noble.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.