Terfelit în presă, înjurat de români și anchetat de superiori, directorul OncoGen Timișoara este felicitat public de ambasadorul Marii Britanii

Data:

Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii în România, Excelența Sa Andrew Noble, a publicat astăzi un mesaj de felicitare și susținere publică pentru directorul OncoGen Timișoara, Prof. Univ. Dr. Virgil Păunescu, accentuând în mod deosebit eforturile acestuia personal și ale colectivului OncoGen pentru descoperirea unui vaccin împotriva virusului Covid-19.

Într-o postare pe pagina de Facebook a Ambasadei Marii Britanii în România, Andrew Noble, spune că descoperirea unui vaccin presupune depășirea multor provocări, iar guvernul britanic a pus la dispoziție 388 de milioane de lire sterline pentru cercetările din acest domeniu, fiind totodată gazdă a recentei conferințe mondiale în urma careia guvernele din întreaga lume au donat 6,5 miliarde de lire sterline pentru a accelera cercetările în vederea găsirii unui vaccin împotriva Covid-19.

Andrew Noble spune, de asemenea, că este bucuros să anunțe că va ajuta echipa condusă de profesorul Păunescu și că a urmărit cu mare interes și atenție pașii făcuți de către OncoGen pe calea găsirii unui candidat viabil pentru un vaccin anti-Covid.

”România ar trebui să fie mândră că a reușit să producă un candidat viabil pentru un viitor vaccin, aducându-și astfel contribnuția la cunoașterea mai aprofundată a acestui virus. Finanțarea corespunzătoare a cercetărilor și împărtășirea rezultatelor eforturilor științifice este singura cale sigură de a învinge acest virus.”, a spus ambasadorul Noble.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

The Carnival în Muzeul Satului Bănățean din Timișoara

Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara devine gazda unui eveniment care aduce laolaltă muzica anilor 1990 şi 2000, gastronomia şi divertismentul, în cadrul The Carnival, care se va desfăşura în perioada 20 - 22 mai.

Universitatea Politehnica Timișoara a inaugurat primul laborator 5G Nokia

În cadrul parteneriatului strategic dintre Nokia și UPT, început acum mai bine de 30 de ani, prioritățile au fost permanent sprijinirea învățământului și cercetării avansate în domeniul tehnic și o mai bună integrare între mediul academic și mediul de afaceri.