fbpx
spot_img
19.2 C
Cluj-Napoca
AcasăCORONAVIRUSTerfelit în presă, înjurat de români și anchetat de superiori, directorul OncoGen...

Terfelit în presă, înjurat de români și anchetat de superiori, directorul OncoGen Timișoara este felicitat public de ambasadorul Marii Britanii

Publicat în

spot_img
spot_img

Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii în România, Excelența Sa Andrew Noble, a publicat astăzi un mesaj de felicitare și susținere publică pentru directorul OncoGen Timișoara, Prof. Univ. Dr. Virgil Păunescu, accentuând în mod deosebit eforturile acestuia personal și ale colectivului OncoGen pentru descoperirea unui vaccin împotriva virusului Covid-19.

Într-o postare pe pagina de Facebook a Ambasadei Marii Britanii în România, Andrew Noble, spune că descoperirea unui vaccin presupune depășirea multor provocări, iar guvernul britanic a pus la dispoziție 388 de milioane de lire sterline pentru cercetările din acest domeniu, fiind totodată gazdă a recentei conferințe mondiale în urma careia guvernele din întreaga lume au donat 6,5 miliarde de lire sterline pentru a accelera cercetările în vederea găsirii unui vaccin împotriva Covid-19.

Andrew Noble spune, de asemenea, că este bucuros să anunțe că va ajuta echipa condusă de profesorul Păunescu și că a urmărit cu mare interes și atenție pașii făcuți de către OncoGen pe calea găsirii unui candidat viabil pentru un vaccin anti-Covid.

”România ar trebui să fie mândră că a reușit să producă un candidat viabil pentru un viitor vaccin, aducându-și astfel contribnuția la cunoașterea mai aprofundată a acestui virus. Finanțarea corespunzătoare a cercetărilor și împărtășirea rezultatelor eforturilor științifice este singura cale sigură de a învinge acest virus.”, a spus ambasadorul Noble.

Ioana Pop

Articole recente

A fost dat în funcţiune noul terminal de pasageri al Aeroportului Internaţional Oradea

O investiţie de 40 de milioane de euro din fonduri europene

Restricţii de circulaţie pe teritoriul Ungariei pentru autovehiculele de mare tonaj

Poliţia de Frontieră a transmis că, în zilele de duminică şi luni circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată pe teritoriul Ungariei ca urmare a faptului că sunt celebrate Rusaliile Catolice.

Castelul Rákóczi-Bánffy de la Gilău a fost inaugurat, după ample lucrări de restaurare

Castelul Rákóczi-Bánffy se află la 20 de kilometri de Cluj-Napoca, are o formă pătrată cu patru bastioane pe colţuri şi conţine 60 de săli. Înaintea naţionalizării i-a aparţinut contesei Katinka Bánffy. Până în 2002, în clădire a funcţionat o şcoală ajutătoare, castelul fiind restituit nepotului contesei, istoricului Tamás Barcsay, după o perioadă de 7 ani. Prima menţionare scrisă a castelului datează din 1439.

Mai multe articole de același fel

Tech Talks by UPT, conferința de tehnologie organizată de Universitatea Politehnica Timișoara, un succes din toate punctele de vedere

Nouă speakeri de talie mondială, experți de top din industria AI, lideri de opinie și pionieri în domeniu au urcat vineri, 17 mai 2024, pe scena cinematografului Timiș pentru a prezenta perspectivele proprii și a explora impactul inteligenței artificiale asupra societății și modul în care tehnologia poate fi folosită pentru a îmbunătăți viețile oamenilor