fbpx
spot_img
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATETestele de depistare COVID-19 la spitalele din Deva și Hunedoara, decontate cu...

Testele de depistare COVID-19 la spitalele din Deva și Hunedoara, decontate cu bani de Guvern

Publicat în

spot_img
spot_img

Serviciile de testare pentru depistarea infecţiei cu coronavirus efectuate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva şi la Spitalul Municipal  din Hunedoara vor fi decontate de Guvernul României.

Potrivit Prefecturii Hunedoara, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a emis un ordin prin care se asigură fondurile pentru funcţionarea aparatelor Real Time–PCR aflate la cele două spitale din județ.

Testele vor fi decontate din bugetele alocate programelor naţionale de sănătate publică aprobate pentru acest an.

Până acum, probele recoltate de la pacienţii din judeţul Hunedoara pentru depistarea COVID-19 erau trimise şi prelucrate la Cluj Napoca şi Timişoara.

Ioana Pop

Articole recente

Castelul Rákóczi-Bánffy de la Gilău a fost inaugurat, după ample lucrări de restaurare

Castelul Rákóczi-Bánffy se află la 20 de kilometri de Cluj-Napoca, are o formă pătrată cu patru bastioane pe colţuri şi conţine 60 de săli. Înaintea naţionalizării i-a aparţinut contesei Katinka Bánffy. Până în 2002, în clădire a funcţionat o şcoală ajutătoare, castelul fiind restituit nepotului contesei, istoricului Tamás Barcsay, după o perioadă de 7 ani. Prima menţionare scrisă a castelului datează din 1439.

Diminuarea inegalităților din UE, eliminarea dublei măsuri și debirocratizarea – priorități ale UDMR în viitorul Parlament European (PE)

Europarlamentarul Iuliu Winkler conduce lista UDMR la alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc în 9 iunie. CMF 43240001

Pelerinaj la Șumuleu Ciuc | Sute de mii de oameni așteptați în sâmbăta Floriilor Catolice la cel mai mare pelerinaj din Europa de Est

Mottoul din acest an al pelerinajului este ”Reînnoiţi-vă!", slujba urmând să fie oficiată de episcopul diecezei romano-catolice din oraşul ungar Pécs, Felföldi László.

Mai multe articole de același fel

Brandul turistic al Țării Hațegului, premiat cu bronz la competiția europeană de branding Transform Awards

Proiectul de branding turistic al Țării Hațegului și orașului Hațeg a câștigat trofeul de bronz la categoria “Cel mai bun brand de loc sau de țară”, în competiția Transform Awards 2024, singura competiție de branding din Europa.