Israelul a investit masiv în testarea populației pentru a afla din timp unde există posibile focare și pentru a izola cât mai repede persoanele infectate. Testele se realizează chiar pe stradă, grație unor unități mobile. Sunt de fapt niște cabine prin intermediul cărora este evitat orice contact direct, deci și o posibilă infectare, între cei testați și cei care îi testează. Testarea durează câteva minute pentru fiecare persoană, iar rezultatele sunt comunicate în 24 de ore. Cum se întâmplă totul, aflăm de la un jurnalist CNN care s-a supus testării, deși nu avea simptome de infectare cu noul coronavirus, transmite Digi24.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Oren Liebermann – corespondent CNN: „Aceasta este o unitate mobilă de testare pentru coronavirus, realizată de una dintre companiile israeliene care lucrează cu sistemul național de sănătate. După cum puteți vedea, persoana care intră în această unitate nu are nevoie de costum de protecție, unitatea în sine îi asigură protecția.

În general, în acest moment, pentru a fi testat aici, ar trebui să ai simptome ale infecției. Eu nu am niciun simptom de infectare cu coronavirus, dar pentru a vedea cum funcționează, voi face un test pentru coronavirus.

Prima parte este prelevarea probelor din gât. Nu este confortabil deloc.

Și acum, proba din nas.

– Nara stângă sau cea dreaptă?

– Nu contează.

Îmi oferă două opțiuni: stânga sau dreapta. Nu e confortabil, dar am făcut-o.

Acestea sunt versiuni și mai ușor de deplasat ale unității pe care am văzut-o. Dacă apare un focar într-o anumită clădire sau chiar într-un apartament sau o casă, o astfel de unitate poate fi amplasată chiar la intrare. În aceasta, evident poate intra o singură persoană, aceasta este mai mare, se pot face teste pe două laturi, este loc chiar și pentru persoane imobilizate în scaunul cu rotile, pentru a fi testate.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania