fbpx
spot_img
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCORONAVIRUSCând ar putea fi aprobat un vaccin anti COVID-19. Estimarea Agenției Europene...

Când ar putea fi aprobat un vaccin anti COVID-19. Estimarea Agenției Europene pentru Medicamente

Publicat în

spot_img
spot_img

Un vaccin împotriva noului coronavirus ar putea fi aprobat abia anul viitor, într-un ”scenariu optimist”, a transmis joi Agenția Europeană pentru Medicamente (AEM), organism care va trebui să dea undă verde folosirii acestui vaccin, scrie Reuters, citat de HotNews.ro.

Într-o perspectivă optimistă, am putea vorbi despre un vaccin abia la anul pe vremea asta sau la începutul anului 2021, a declarat reporterilor șeful departamentului vaccinuri, Marco Cavaleri.

AEM analizează și 115 scheme diferite de tratament pentru infecția cu coronavirus care a ucis până acum aproape 300.000 de oameni, la nivel mondial. Cavaleri a precizat că o parte din aceste medicamente/ tratamente ar putea fi aprobate la nivel european în această vară, fără a exemplifica.

Potrivit sursei citate, lideri și organizații mondiale s-au angajat, la începutul lunii, să doneze 8,1 miliarde de dolari pentru cercetarea, fabricarea și distribuirea unui posibil vaccin și tratament împotriva COVID-19, în cadrul unei campanii în centrul căreia s-a aflat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în timp ce SUA și China au refuzat să participe la acest demers.

(FOTO CREDIT: Pixabay.com)

Ioana Pop

Articole recente

Castelul Rákóczi-Bánffy de la Gilău a fost inaugurat, după ample lucrări de restaurare

Castelul Rákóczi-Bánffy se află la 20 de kilometri de Cluj-Napoca, are o formă pătrată cu patru bastioane pe colţuri şi conţine 60 de săli. Înaintea naţionalizării i-a aparţinut contesei Katinka Bánffy. Până în 2002, în clădire a funcţionat o şcoală ajutătoare, castelul fiind restituit nepotului contesei, istoricului Tamás Barcsay, după o perioadă de 7 ani. Prima menţionare scrisă a castelului datează din 1439.

Diminuarea inegalităților din UE, eliminarea dublei măsuri și debirocratizarea – priorități ale UDMR în viitorul Parlament European (PE)

Europarlamentarul Iuliu Winkler conduce lista UDMR la alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc în 9 iunie. CMF 43240001

Pelerinaj la Șumuleu Ciuc | Sute de mii de oameni așteptați în sâmbăta Floriilor Catolice la cel mai mare pelerinaj din Europa de Est

Mottoul din acest an al pelerinajului este ”Reînnoiţi-vă!", slujba urmând să fie oficiată de episcopul diecezei romano-catolice din oraşul ungar Pécs, Felföldi László.

Mai multe articole de același fel