Un vaccin împotriva noului coronavirus ar putea fi aprobat abia anul viitor, într-un ”scenariu optimist”, a transmis joi Agenția Europeană pentru Medicamente (AEM), organism care va trebui să dea undă verde folosirii acestui vaccin, scrie Reuters, citat de HotNews.ro.

Într-o perspectivă optimistă, am putea vorbi despre un vaccin abia la anul pe vremea asta sau la începutul anului 2021, a declarat reporterilor șeful departamentului vaccinuri, Marco Cavaleri.

AEM analizează și 115 scheme diferite de tratament pentru infecția cu coronavirus care a ucis până acum aproape 300.000 de oameni, la nivel mondial. Cavaleri a precizat că o parte din aceste medicamente/ tratamente ar putea fi aprobate la nivel european în această vară, fără a exemplifica.

Potrivit sursei citate, lideri și organizații mondiale s-au angajat, la începutul lunii, să doneze 8,1 miliarde de dolari pentru cercetarea, fabricarea și distribuirea unui posibil vaccin și tratament împotriva COVID-19, în cadrul unei campanii în centrul căreia s-a aflat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în timp ce SUA și China au refuzat să participe la acest demers.

(FOTO CREDIT: Pixabay.com)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania