Organizația Județeană UDMR Hunedoara a donat joi peste 20.000 de măști chirurgicale de unică folosință către mai multe instituții publice din județ.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Beneficiarii donației sunt: Spitalul Municipal din Hunedoara, Direcția de Asistență Socială Deva, Direcția de Asistență Socială Petroșani, Direcția de Asistență Socială Lupeni, Liceul Teoretic ”Téglás Gábor” din Deva și Fundația ”Sfântul Francisc” din Deva.

”Solidaritatea între oameni și comunități este cel mai bun răspuns pe care îl putem da în situația în care ne aflăm. Din păcate, epidemia de coronavirus a lovit greu județul nostru. De aceea, sper că ajutorul cu care putem veni azi în sprijinul instituțiilor publice și de sănătate din județ, care sunt în contact direct cu cetățenii, să fie folositor, ajungând la cei care au cea mai mare nevoie”, a declarat președintele UDMR Hunedoara, europarlamentarul Iuliu Winkler. 

Măștile distribuite de UDMR Hunedoara vor ajunge la personalul sanitar, la profesori și la elevii Liceului Teoretic ”Téglás Gábor” care vor participa la pregătirile pentru examenul național și pentru Bacalaureat, la personalul și copiii aflați în grija Fundației ”Sfântului Francisc” din Deva, dar și la persoanele în vârstă sau asistate social din Deva, Petroșani și Lupeni.

În urma acțiunilor întreprinse de UDMR, în România au ajuns un milion de măști chirurgicale de unică folosință, reprezentând o donație privată, care a sosit în țara noastră cu ajutorul guvernului ungar.  Liderul UDMR Hunedoara a transmis mulțumirile sale guvernului ungar pentru sprijinul primit.

Tot în urma demersurilor UDMR, în urmă cu o lună, în România a mai sosit un transport cu măști, mănuși, haine de protecție și dezinfectante pentru cei ce se luptă cu pandemia în linia întâi: cadrele medicale din spitale și medicii de familie.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania