Probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale la Bacalaureat se echivalează/recunosc conform metodologiei elaborate de Ministerul Educației și Cercetării, a anunțat joi ministerul.

Măsura a fost stabilită printr-o Ordonanță de urgență privind reglementarea unor măsuri în domeniul educației, adoptată joi.

Pentru anul școlar 2019-2020, probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal și probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educației și cercetării, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.

Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor reveni la cursuri în 2 iunie și vor avea două săptămâni de pregătire. Toate situațiile școlare vor fi încheiate cu două note, iar tezele nu se vor mai susține. Evaluarea Națională va începe în 15 iunie, iar Bacalaureatul, în 22 iunie cu probele scrise.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania