Se spune că Țebea este capitala de suflet a națiunii românești. Aici, în Panteonul Moților, se află monumentele comemorative închinate eroilor Revoluției Române din Transilvania, ai Războiului de Independență a României și celor căzuți în Primul și Al Doilea Război Mondial.

La Țebea se odihnește Crăișorul Munților, Avram Iancu, figură proeminentă a Revoluției din Transilvania de la 1848, precum și Ioan Buteanu și Simeon Groza, lideri ai mișcării de dobândire a drepturilor și libertății românilor din Ardeal. Cei care vor vizita Complexul de Monumente din Țebea pot vedea și o parte din gorunul sub a cărui coroană Horea și-a strâns moții, îndemnându-i la răscoală.

Începând cu 19 mai 2020, Complexul de Monumente de la Țebea va fi deschis din nou pentru vizitare între orele 10:00-18:00, de marți până vineri. Mai multe informații despre monumente se pot găsi pe site-ul http://www.tebea.mcdr.ro/ și https://www.hunedoaraturism.ro/.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.