GALERIE FOTO: De Ziua Bujorului, cu Anca Vlad, florist celebru în Timișoara: „Se spune că Dumnezeu ne râde nouă, oamenilor, pe pământ, prin flori… iar prin bujori ne râde cel mai tare”

Anca Vlad și buchetul vedetă de 131 de bujori (FOTO: Colecția personală Anca Vlad)

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Anca Vlad este deveancă mutată de peste 20 de ani la Timișoara, unde a plecat la facultate. Nu s-a mai întors în orașul natal pentru că orașul de pe Bega i-a oferit oportunitatea să facă ce iubește mai tare. Să lucreze cu flori.

După ce a absolvit facultatea de drept a lucrat foarte puțin în domeniu. Chemarea ei, încă de mică, erau florile. A început cu o micuță florărie de cartier, iar acum este unul dintre cei mai renumiți florari din Timișoara. Și, așa cum spune, „își realizează visul” la Atelierul de Flori Timișoara.

Prin atelierul ei au trecut sute de cursanți care au venit să învețe de la Anca Vlad arta aranjării florilor.

De Ziua Bujorului, Anca Vlad ne spune despre bucuria pe care i-o aduce fiecare boboc parfumat al minunatelor flori de sfârșit de primăvară și a oferit, pentru ȘTIRILE TRANSILVANIEI, o colecție de fotografii cu creațiile ei cu bujori realizate de-a lungul carierei ei de florar.

„Bujorii sunt pentru mine o bucurie imensă. Este un fel de revenire ciclică, an de an, o întoarcere frumoasă, melancolică și feminină la ceea ce are natura mai frumos de dat oamenilor”, spune florista.

„Să lucrezi cu bujorii este un privilegiu. Ca florar, tu ești de fapt doar un mesager care dai mai departe bucuria, frumusețea, culoarea și explozia acestor flori către oameni”, adaugă ea, arătându-și pasiunea pentru flori în fiecare cuvânt.

Făcând o comparație cu lumea modei, Anca spune despre bujori că „Toți cei care lucrăm cu flori așteptăm sezonul bujorilor cu nerăbdare, emoție și bucurie, exact așa cum creatorii de modă își așteaptă cele mai fine mătăsuri”.

Vă lăsăm, în continuare, să vă bucurați de creațiile ce poartă semnătura Anca Vlad.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania