Synevo România va introduce în oferta comercială testul Real Time PCR pentru diagnosticarea COVID-19, începând de luni, 18 mai.

Testele moleculare pentru diagnosticarea COVID-19 vor fi disponibile la cerere în 25 de orașe din țară din rețeaua Synevo, dintre care 14 sunt din Transilvania: Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Bistrița, Brașov, Cluj-Napoca, Deva, Miercurea Ciuc, Oradea, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

Testul va fi disponibil numai cu programare prin call-center la numărul 0374.708.807, iar rezultatele vor fi disponibile online și transmise către DSP, conform legislației în vigoare, indiferent dacă sunt negative sau pozitive. Timpul de eliberare al rezultatelor este de maximum 72 de ore de la  momentul recoltării. Costul unui test Real Time PCR este de 285 de lei.

Testul Real Time PCR poate fi solicitat de angajatori pentru reluarea activității profesionale sau de cei care trebuie să se deplaseze în afara țării. Femeile însărcinate care urmează să nască, persoanele supuse unui transplant, cei care fac hemodializă, pacienții cu imunosupresie sau cu afecțiuni oncologice au nevoie de acest test înaintea internării, chimioterapiei, radioterapiei sau intervențiilor operatorii. De asemenea, testul se adresează contacților cazurilor confirmate, personalului medical sau persoanelor expuse frecvent, prin natura profesiei, la agenți infecțioși.

Programările pentru testele Real Time PCR se pot face de luni până vineri, în intervalul 7-18, iar prelevarea probelor se face printr-un simplu exsudat nasofaringian. Rezultatele vor fi disponibile online.

„Synevo continuă să susțină eforturile autorităților, ca parte a programului național de testare SARS-COV-2. Dorim, de asemenea, să venim în ajutorul cliențiilor corporate și pacienților care au nevoie de testare RT-PCR pentru reluarea activităților profesionale, tratamente medicale sau deplasări în străinătate, în interes profesional sau personal. Ne adresăm prin acest serviciu pacienților asimptomatici, celor care au o suspiciune sau persoanelor cărora li se solicită acest test din diverse motive. Recoltarea testului Real Time PCR în rețeaua Synevo va contribui la îmbunătățirea accesului la servicii de diagnostic specific în situatia pandemiei COVID-19 și la o mai bună cunoaștere a situației epidemiologice la nivel național”, a declarat directorul general Synevo România, Laurențiu Luca,.

Centrele Synevo în care vor fi disponibile testele RT-PCR sunt amplasate în orașele: Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Bistrița, Brașov, București, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Galați, Iași, Miercurea Ciuc, Oradea, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș și Timișoara.

Unele dintre centre vor fi dedicate exclusiv testului RT-PCR, iar altele vor avea program specific pentru recoltarea acestor probe.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania