Un tânăr din Cluj, care a trecut prin experiența COVID-19, a făcut un jurnal al evoluției bolii, pe zile. În timp ce era în spital, legat la oxigen, soția îi năștea primul copil

0
1908

Andrei Balint, un tânăr din Cluj care a trecut prin experiența COVID-19 și a reușit să învingă boala, a făcut un jurnal, pe zile, descriind fiecare etapă a bolii. Bilanțul tânărului arată cât de mult luptă un pacient cu acest virus: 28 de zile de spitalizare, 5 zile la terapie intensivă, 26 de zile cu supliment de oxigen, 10 teste COVID, 3 radiografii, 3 CT-uri.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

La cinci zile de la primele semne (febră, frisoane) – perioadă în care este tratat de medicul de familie – tânărul este internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca. La cinci zile după internarea în spital, primul CT arată pneumonie severă, iar la șapte zile de la internare este dus pe secția de Terapie Intensivă. La 19 zile după internare, după ce lucrurile păreau să meargă mai bine, ajunge din nou la ATI, după dureri groaznice de spate. După alte cinci zile, când tânărul respiră încă cu ajutorul oxigenului, lui Andrei Balint i se naște primul copil. Zi marcată, și aceasta, în jurnal. Este externat după alte șase zile, după două teste negative succesive.

Tânărul recomandă toturor să se ferească după 15 mai. „Chiar dacă e tentant, vă sfătuiesc să rămâneți în continuare foarte precauți. Vă spun asta pentru că am ajuns să simt pe pielea mea cât de parşiv e virusul ăsta”.

În mesajul postat pe pagina sa de Facebook, Andrei Balint își arată recunoștința față de personalul medical care l-a îngrijit pe toată perioada cât a fost bolnav. „Mulțumesc personalului medical care m-a tratat şi care a dat dovadă de foarte multă empatie pe perioada spitalizării”, scrie tânărul. „Aveți grijă de voi şi de cei dragi!”, încheie Andrei Balint.

FOTO: Facebook/Andrei Balint

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania