Un bărbat de 30 de ani a căzut, sâmbătă, de pe un versant al Cheilor Turzii şi a fost preluat de un elicopter al SMURD.

“În jurul orei 13,00 am fost solicitaţi, printr-un apel de urgenţă, să intervenim pentru a salva un bărbat, care se pare că a căzut de pe un versant din Cheile Turzii. Au fost alertate o autospecială cu echipamente de salvări de la înălţimi, un echipaj SAJ, elicopterul SMURD de la Jibou şi serviciul salvamont din Cheile Turzii. Se pare că bărbatul, în vârstă de circa 30 de ani, a căzut de la o înălţime între 20 – 30 m şi s-a oprit într-un punct intermediar de pe versantul drept, dinspre Mihai Viteazul spre Petreşti. Echipajul salvamont a ajuns la bărbat, i-a acordat primul ajutor şi l-au pregătit pentru a fi ridicat cu nacela elicopterului. Echipajul elicopterului SMURD a reuşit să-l preia pe bărbat şi să-l aducă la un nivel mai uşor accesibil, unde se încearcă stabilizarea lui pentru a fi transportat la spital”, se arată într-o informare a ISU Cluj.

Misiune de salvare cu troliul, Cheile Turzii, județul Cluj – 16 mai 2020

Bărbat cu răni grave, preluat de elicopterul EC-135 de la Târgu Mureș, după ce a căzut de la peste 20 de metri înălțime în Cheile TurziiAstăzi, colegii noștri de la Punctul de Operare Aeromedicală Târgu Mureș au fost solicitați să salveze un bărbat cu răni grave care a căzut de pe un versant din Cheile Turzii, județul Cluj.În urma producerii accidentului, bărbatul a suferit multiple traumatisme, fiind necesară preluarea acestuia într-un timp cât mai scurt și transportarea de urgență la o unitate spitalicească. Din cauza afecțiunilor suferite și a configurației terenului în care s-a produs accidentul, caracterizat prin relief abrupt, greu accesibil colegilor de la Salvamont, s-a luat decizia ca preluarea bărbatului să fie efectuată cu elicopterul dotat cu troliu, aflat în serviciu la Târgu Mureș.Datorită profesionalismului și promptitudinii cu care au intervenit colegii noștri, s-a reușit preluarea bărbatului și transportarea aeriană a acestuia la un spital din Târgu Mureș.Felicitări echipajului care a îndeplinit cu succes această misiune, compus din locotenent-comandor Tudor Radu, căpitan Neacșu Dragoș, medic Vătău Dan, asistent medical/salvator Attila Pal și maistru militar Burnichi Alin (operator troliu). #IGAv #SMURD #Salvamont

Publicată de Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I. pe Sâmbătă, 16 mai 2020

Potrivit sursei citate, intervenţia a avut un grad ridicat de risc şi a fost, în cea mai mare parte, “meritul echipajului Salvamont şi al elicopterului SMURD”.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.