Consiliul Județean (CJ) Maramureș a început în septembrie anul trecut reabilitarea drumului județean 109F Rogoz – Dămăcuşeni – Târgu Lăpuș – Vălenii Lăpușului – Coroieni – Baba (27 de kilometri), iar în urma lucrărilor s-a luat decizia relocării aducțiunii de apă pe o distanță de 12 kilometri.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Lucrările suplimentare pentru înlocuirea și relocarea conductelor de apă vor costa 7 milioane de lei, iar în urma investiției vor fi branșate la rețeaua de apă peste 200 de locuințe.

CJ Maramureș a anunțat duminică că a aprobat finanțarea, lucrările suplimentare fiind necesare deoarece conductele de apă existente sunt extrem de vechi și prezintă numeroase deficiențe.

Tronsonul de drum județean care se reabilitează în Țara Lăpușului străbate localitățile: Baba, Drăghia, Coroieni, Văleni, Răzoare, Târgu Lăpuș, Dămăcușeni și Rogoz, dar se intersectează și cu următoarele drumuri publice clasificate: DC 39 (Vălenii Lăpuşului), DC 57(Drăghia), DC 55 (Coroieni), DJ 109G (Vălenii Lăpuşului), DC 52 (Răzoare), DN 18B (Târgu Lăpuş) și DJ 171(Rogoz).

Principalele lucrări executate sunt: refacerea structurii rutiere, lucrări de colectare și evacuare a apelor pluvial, amenajarea acceselor la proprietăți și drumuri laterale, amenajare stații de autobuz și parcări, reabilitare poduri și podețe, lucrări de consolidare, lucrări de înlăturare a efectului alunecărilor de teren, lucrări pentru siguranța circulației.

Reabilitarea drumului urmează să fie terminată în septembrie anul acesta.

Valoarea totală a lucrărilor este de peste 90 de milioane de lei, proiectul fiind finanțat de Guvernul României prin PNDL 1.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania