17.6 C
Cluj-Napoca

Un nou termen de finalizare a Autostrăzii Sebeș – Turda, după vizita pe șantier a premierului și ministrului Transporturilor

Publicat:

Premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au fost vineri pe șantierele autostrăzii Sebeș – Turda pentru a urmări stadiul lucrărilor pe Loturile 1 și 2.

Ministrul Transporturilor a anunțat că termenul până la care autoritățile vor să dea drumul circulației pe cei 40 de kilometri ai autostrăzii Sebeş – Turda, pe cele două loturi, este noiembrie 2020.

Potrivit ministrului, pe Lotul 1 stadiul fizic al lucrărilor este de 86%, iar pe Lotul 2, de 67%.

”Eu cred că anul 2020, şi spun cu toată convingerea, este anul în care autostrăzile se construiesc în teren în România, nu pe hârtie, nu fantasmagorii pe care le vedeați în studiourile de televiziune frumos desenate de către cei dinaintea noastră. Mă bucur să văd o mobilizare şi pe Lotul 1 şi pe Lotul 2, dar este loc de mai bine. Cel puţin aici, matematic, este nevoie de mobilizare mult mai mare, mult mai bună pentru a ne încadra în termen. Termenul este noiembrie 2020, termen până la care vrem să dăm în trafic cei 40 de kilometri ai autostrăzii Sebeş – Turda cu cele două loturi. (…) Antreprenorii au înțeles solicitarea mea și au ținut deschise șantierele în toată această perioadă. Mai mult, am dat în lucru, efectiv am început lucrările la 70 de kilometri de autostradă şi drumuri expres în România. Vom continua acest program accelerat astfel încât anul 2020, repet, să fie anul construcţiei de autostrăzi în teren şi nu pe hârtie sau în studiourile de televiziune”, a declarat ministrul Bode.

Ludovic Orban: Este nevoie de o mobilizare suplimentară”

Premierul Ludovic Orban a susținut că proiectul Autostrăzii Sebeş-Turda este întârziat faţă de graficul iniţial, finalizarea acestui proiect trebuind să aibă loc cu cel puţin doi ani în urmă.

“Obiectivul şi scopul prezenţei noastre aici este să le transmitem foarte clar constructorilor că noi ne achităm toate obligaţiile, plătim la zi, creăm front de lucru, acordăm orice formă de susţinere instituţională pentru realizarea acestor obiective de investiții în graficul replanificat, dar aşteptăm şi din partea lor respectarea acestui grafic. În cazul tronsonului 2, am discutat cu managerul de proiect și obiectivul stabilit este 30 noiembrie anul acesta să se dea drumul la circulație. Asta nu înseamnă finalizarea integrală a obiectivului de investiții, pot să mai rămână lucrări care nu afectează partea carosabilă. De asemenea, la tronsonul 1, care din punctul de vedere al progresului fizic este mai avansat, și acolo, din discuțiile pe care le-am avut cu antreprenorul, este clar că este nevoie de o mobilizare suplimentară. La  nivelul actual de mobilizare nu se poate atinge obiectivul de a da drumul la circulație pe tronsonul 1 în termenul stabilit”, a declarat premierul.

Din aceeași categorie

spot_img

Articole recente

spot_img