20.8 C
Cluj-Napoca

Universitatea Babeș-Bolyai redeschide parțial Grădina Botanică, Parcul Sportiv și cantinele

Published:

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a decis reluarea accesului public în Grădina Botanică “Alexandru Borza” și în Parcul Sportiv Universitar “Iuliu Hațieganu” începând de marți, 19 mai.

Accesul clujenilor atât în Grădina Botanică, cât și în Parcul Sportiv va fi condiționat de atingerea unui număr maxim de 100, respectiv 250 de persoane, în grupuri de maximum trei persoane, respectarea normelor de distanțare socială, folosirea echipamentelor de protecție (măști, mănuși), precum și de măsurarea temperaturii.

Accesul în Parcul Sportiv Universitar „Iuliu Hațieganu” va fi permis doar pe la intrarea cu acces auto și barieră (str. Pandurilor nr. 7) și vor fi permise doar activitățile sportive individuale, accesul în spațiile destinate sporturilor de echipă fiind în continuare restricționat.

Spațiile închise din Parcul Sportiv și din Grădina Botanică, respectiv săli de sport, bazine de înot, muzee, sere, vor rămâne închise și în perioada următoare.

Unitățile de alimentație publică ale UBB (cantinele și cafeteriile) își vor relua, începând de luni, 18 mai, activitatea în regim de livrare și take-away.

„Prin deschiderea Parcului „Iuliu Hațieganu” și a Grădinii Botanice, UBB încearcă să contribuie, conform misiunii sale, la bunăstarea comunității din care face parte. E important ca, pe lângă tote serviciile pe care le-am oferit și până acum comunității, să contribuim, ca universitate, la reluarea unei rutine de viață de natură să le asigure clujenilor bunăstarea fizică și psihică”, a declarat rectorul Universității Babeș-Bolyai, prof. univ. dr. Daniel David.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img