Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare și-a reluat de luni activitatea în regim normal.
Program
Locația Satu Mare – 7:00-14:00 și 14:00-21:00
Locația Tășnad – programul normal (anterior stării de urgență)
Centrul de Sănătate Mintală – programul normal (anterior stării de urgență)
În scopul limitării infecției cu virusul SARS-CoV-2 în rândul populației, se impun următoarele reguli:
Accesul pacienților în Ambulator se va face doar pe baza unei programări prealabile telefonice efectuată din timp, exclusiv la numerele de telefon :
0261/770046 și 0261/748600 – Satu Mare
0261/727450 – CSM Satu Mare
0756064704 – Cabinet de Pediatrie Tășnad
0787314190 – Cabinet Medicină Internă și Chirurgie Tășnad
0756064225 – Cabinet de Obstetrică Ginecologie Tășnad
0261748397- Cabinet Chirurgie Buco Maxilo Facială
La programare, pacientul este obligat să comunice numărul de telefon, pentru reconfirmarea programării cu o zi anterioară consultului programat.
În cazul în care programarea nu poate fi respectată de pacienți, din motive obiective, aceștia sunt rugati să anunțe telefonic renunțarea la programare, la fisierul unității.
Intrarea va fi permisă numai cu mască de protecție (care va acoperi obligatoriu gura și nasul) cu maximum 15 minute înainte de ora programată, prin cortul de triaj amplasat în curtea ambulatoriului, urmând săgețile indicatoare afișate.
Pacienții vor intra fără însoțitor, cu excepția copiilor și a persoanelor cu dizabilități.
Se va menține o distanță obligatorie de 1,5 m între persoane.
Pacienții cu simptome de boală respiratorie acută (tuse, temperatură peste 37,3°C, dureri în gât sau dificultăți respiratorii), sau pacienții care au fost în contact direct cu persoane suspecte COVID-19 sau care au efectuat deplasări în străinătate în ultimele 14 zile, se vor prezenta inițial la medicul de familie și ulterior se vor reprograma, dacă nu prezintă o stare de urgență medico-chirurgicală, caz în care se vor prezenta la UPU.
Documentele necesare la consultul de specialitate sunt: carte de identitate / B.I., bilet de trimitere și card de sănătate unde este posibil.
Este interzisă staționarea pacienților pe holurile ambulatoriului integrat si ale spitalului.
Pacienții sunt rugați să respecte cu strictețe programarea. Neprezentarea la ora programată implică pierderea programării și necesitatea efectuării unei alte programări.
Reglementări privind internarea continuă a pacienților programați pentru internare :
Internarea programată a pacienților se efectuează între orele 7.00 – 11.00 pe baza programării telefonice pe telefonul fix al secției unde urmează a fi internat pacientul (lista numerelor de telefon este anexată prezentei) astfel încât să nu se producă o aglomerare și intersectare a pacienților la biroul de internare, garderobă, holurile unității.
Pacienții vor intra in clădirile Spitalului Județean de Urgență Satu Mare în urma triajului efectuat la cortul de triaj, pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist din ambulatoriul de specialitate, doar după verificarea existenței pacientului pe lista pacienților programați, predată de fiecare secție Serviciului de Pază și Biroului de Internări, dimineața la ora 7.00, pe ziua în curs.
În acest context, nu se permite accesul în secțiile cu paturi a pacienților care revin pentru control, suprimare fire etc., aceste servicii fiind accesibile prin ambulatoriul de specialitate.
Se mențin interdicțiile privind accesul aparținătorilor și vizitatorilor în incinta tuturor locațiilor Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, fiind obligatorie la nivelul fiecărei secții organizarea unui sistem de informare a aparținătorilor despre starea pacientului internat, ca și până la data prezentei.
În vederea acordării consimțământului pentru intervenții chirugicale sau manevre invazive pentru pacienți în condițiile legii, în urma triajului epidemiologic și îmbrăcarea echipamentului de protecție, aparținătorii au acces în clădirea unității (birou informații sau poartă) unde pot lua legătura cu medicul curant în vederea semnării acestor documente.
Pentru documentele de stare civilă (certificate de deces, certificate de naștere) se procedează prin însoțirea celor în cauză de către Serviciul de Pază – locația I, strada Ravensburg, până la Biroul de Informații, iar la celelalte locații la poarta clădirii unde va avea loc întâlnirea cu personalul medical din structura în cauză.
Pentru pacienții aflați în fază terminală se va permite accesul vizitatorilor – 1 vizitator/pacient pe durata a 10 minute în urma efectuării triajului epidemiologic, cu acordul medicului curant sau medicului de gardă, cu purtarea echipamentului de protecție.
Pacienții sunt rugați să respecte cu strictețe regulile de distanțare socială și toate măsurile de protecție ( spălarea/ dezinfecția mâinilor, purtarea măștii, respectarea regulilor de distanță de 1,5m) impuse de unitate în vederea limitării răspândirii infecției cu coronavirus.