Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat un scurt film cu imagini recente de pe șantierul Lotului 1, Sibiu – Boița, al autostrăzii Sibiu – Pitești.

Constructorul, compania austriacă Porr Construct, s-a mobilizat pe acest tronson de 13 kilometri, iar progresul fizic al lucrărilor se vede în filmarea CNAIR.

Stadiul lucrărilor la acest lot au fost verificat vineri, în teren, de premierul Ludovic Orban și de ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

”După ce am reuşit, la începutul acestui an, să începem lucrările la tronsonul 1 Sibiu – Boiţa, luni am semnat contractul de proiectare şi execuţie pentru secţiunea 5 Curtea de Argeş – Piteşti. La sfârşitul acestei luni cred că vom fi în măsură să anunţăm câştigătorul şi să semnăm contractul, până la sfârşitul lunii iunie şi pentru tronsonul 4 Tigveni – Curtea de Argeş. În ceea ce priveşte tronsonul 3, avem toate datele şi toate analizele făcute, (…) astfel încât Compania de drumuri să poată să scoată la licitaţie şi acest tronson. Avem în analiză o serie de măsurători, studii geo, pe care le realizăm pe tronsonul 2, astfel încât până la sfârşitul acestui an să putem să scoatem la licitaţie şi să semnăm contractul de execuţie şi pentru acest așteptat tronson. Aşadar, din acest punct de vedere, suntem în linie dreaptă – după ani şi ani de aşteptări, iată am început lucrările. Din punct de vedere al finanţării, lucrurile stau foarte bine. Avem 6,4 miliarde de lei alocaţi prin bugetul de stat pe anul 2020. Nu există nicio problemă să finanţăm toate loturile de autostradă aflate în execuţie în acest moment, vorbesc de 164 de kilometri de autostradă şi drumuri expres”, a declarat Lucian Bode.

Detalii tehnice de lotul Sibiu – Boița

Lungime: 13,17 km

Constructor: Porr Construct

Valoare: 613 mil lei (cca 127 mil euro)

Contract semnat: aprilie 2019 (12 luni proiectare + 36 luni execuție)

Termen finalizare: martie 2023

Săpătură: >1.800.000 m³,

Mixtură asfaltică: >181.000 tone,

Beton: >88.000 m³

Armătură: >12.000 tone,

Foraje: > 15.000 m,

Grinzi prefabricate: 393 bucăți,

Poduri și pasaje: 27 bucăți,

Podețe: 27 bucăți,

Un viaduct cu 10 deschideri: 414,70 m lungime,

Un viaduct cu 8 deschideri: 651,40 m lungime,

Două spații de servicii,

Un centru de întreținere și coordonare,

Două noduri rutiere,

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania