Procurorii DIICOT au descoperit într-un apartament din Satu Mare o cultură ”indoor” de cannabis. O persoană suspectată că se ocupa de această cultură ilegală a fost reținută pentru 24 de ore și este anchetată pentru trafic și deținere de droguri de risc. La percheziții, într-unul dintre apartamente a fost prins și un polițist de frontieră.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Satu Mare și polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate au făcut luni două percheziții domiciliare, în urma cărora au găsit 17 plante de cannabis, în cantitate de aproximativ șase kilograme masă verde, în jur de 700 de grame de materie vegetală uscată (muguri), ambalată în pungi tip ziplock și în cutii, două instalații speciale pentru creşterea plantelor de cannabis în condiţii ”indoor”, dispozitive de mărunţit (grindere) etc., precum și 27.000 de euro și peste 3.600 de lei.

Potrivit procurorilor, într-unul dintre apartamente au fost găsiți și doi suspecți, iar unul dintre ei a încercat să fugă sărind pe geam, dar a fost prins și imobilizat. Când l-au legitimat, procurorii au constatat că este lucrător de poliție la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației.

În acest dosar, polițiștii au reținut pentru 24 de ore o persoană, suspectată că, în perioada februarie – mai anul acesta, a înființat și întreținut o cultură ”indoor” de cannabis într-un apartament din Satu Mare. Procurorii au anunțat că vor propune marți Tribunalului Satu Mare arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatului, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc pentru consum propriu fără drept.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania